SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

De groaza!

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iulie 2007 00:00

Accidentele de duminica au trimis oameni la spital si au lasat echipele fara unii sportivi. La finalul etapei de duminica, cistigata de danezul Michael Rasmussen, rutierul german Patrick Sinkewitz (T-Mobile), a lovit un spectator. Ghinionistul din Le Tignes a intrat in coma si a fost transportat la spitalul din Chambery cu un elicopter. Acolo a fost dus si ciclistul, care s-a ales cu o fractura de piramida nazala deschisa, dar si cu rani la genunchi si cu o contuzie puternica la umar. Intimplarea nefericita aminteste de cea petrecuta la finalul lunii iunie in Turul Ciclist al Romaniei, cind, la Deva, un privitor a iesit in calea ciclistului Razvan Juganaru. Lovitura l-a trimis pe om in coma de gradul patru. Dupa trei zile, spectatorul a decedat.
Printre victimele de duminica se numara si australianul Stuart O'Grady (CSC). In urma unei cazaturi urite, O'Grady a suferit multiple fracturi la nivelul vertebrelor, al coastelor si al omoplatului drept, dar si pneumotorax.

Stuart O'Grady a primit primul ajutor de la medicii Marii Bucle Foto: EPA Rompres

Tot la munte
Aventura alpina a caravanei franceze continua azi, dupa o zi de pauza, cu etapa a noua (159,5 km). Punctul de plecare va fi Val D'Isere, un oras autentic de munte, aflat la o altitudine de 1.850 de metri, cu cabane de piatra si lemn. Aici iarna se schiaza din plin, intreaga asezare fiind situata intr-un imens parc natural. Sosirea este anuntata in inima Alpilor sudici, la Briancon, care primeste pentru a 33-a oara vizita Turului Frantei. Briancon este vestit si pentru patrimoniul arhitectural istoric pe care il prezinta turistilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează