SPORTURI  »  CICLISM  »  ȚARA GALILOR

FOTO Gareth Bale, Geraint Thomas și Sam Warburton au avut același profesor de educație fizică în liceu » Cine e făuritorul de campioni din Țara Galilor

Steve Williams +2   FOTO
Steve Williams

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 iulie 2018 17:50

Fotbalistul Gareth Bale (29 de ani), ciclistul Geraint Thomas (32 de ani) și rugbistul Sam Warburton (29 de ani) au fost elevii aceluiași profesor de sport, Steve Williams, în perioada liceului.

Notorietatea lui Steve Williams, profesor de sport la liceul Whitchurch din Cardiff, a atins apogeul astăzi, când Geraint Thomas a devenit oficial noul campion al Turului Franței.

"Nu avem nimic special în apă, niciun secret, deși școala produce sportivi extraordinari. Suntem norocoși să avem copii atât de talentați sub ocrotire. Am mai avut campioni de-a lungul timpului, dar să existe 3 sportivi de acest nivel ca Sam, Gareth și Geraint în același timp... Te lasă fără cuvinte.

Întreaga școală a vibrat săptămâna asta. Directorul, toți profesorii, întregul staff, toată lumea l-a susținut pe Geraint. Ne pare rău că suntem în vacanță și nu am putut organiza ceva special, în care să fie implicați și copiii.

Sper ca noua generație să fie ambiționată de modelul lor, sper ca emulația creată să producă alți campioni", a declarat Steve Williams conform Daily Mail.


Geraint Thomas (foto dreapta) concura în liceu cu elevii mai mari :) 

"Ce poți spune despre asta? WOW! Nu cred că există lucru comparabil cu asta. Nici marii scenariști de la Hollywood nu ar fi putut veni cu un asemenea scenariu"
Steve Williams, despre performanța lui Thomas

Cine sunt cei 3 sportivi

Sam Kennedy-Warburton este un rugbist de origine galeză, flanker. A fost căpitanul primei reprezentative la turneele finale din 2011, 2013 și 2015, deținând recordul pentru cele mai multe meciuri din postură de capitan al Țării Galilor. Și-a anunțat retragerea din activitatea în luna iulie a acestui an.

Gareth Bale este cel mai scump fotbalist galez din toate timpurile, fiind cumpărat de Real Madrid de la Tottenham în 2013, în schimbul sumei de 100 de milioane de euro. Alături de formația din capitala Madridului a câștigat 4 Ligi ale Campionilor. 

Geraint Thomas, ciclistul celor de la Sky, este primul galez din istorie care se impune în Turul Franței. A fost campion al Țării Galilor în cursa pe șosea în 2010 și campionat național la contratimp anul acesta.

Vezi și: Cine este "invizibilul" Geraint Thomas, câștigătorul Turului Franței: bere, modestie și muncă multă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează