SPORTURI  »  CICLISM  »  TINKOFF / TURUL FRAN"EI

"Gigi Becali din ciclism", Oleg Tinkov, l-a făcut praf pe Contador: "Nu va mai câștiga niciodată un Mare Tur! E un trist pe care nu îl place nimeni"

Oleg Tinkov, foto: Gulliver/gettyimages.com +1   FOTO
Oleg Tinkov, foto: Gulliver/gettyimages.com

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 09:39

Turul Lombardiei a fost ultima cursă pentru rusul Oleg Tinkov, 48 de ani, patronul echipei Tinkoff anunțând retragerea din ciclism și, implicit, dispariția echipei.

Unul dintre cei mai efervescenți oameni din pluton, cu un limbaj colorat până la jignire, Tinkov a oferit un ultim interviu site-ului cyclingnews.com, în care a vorbit printre altele și despre Alberto Contador, liderul echipei sale în Mari Tururi, care de la anul va evolua pentru Trek.

"Sunt supărat pentru că echipa nu a câștigat clasamentul WorldTour, fiindcă Alberto ori a fost lovit, ori a fost bolnav, ori a abandonat. Nu a participat nici în Turul Lombardiei, fiindcă a spus că s-a simțit rău, deși nu știu dacă a fost intenționat. E nasol! Pentru banii pe care îi câștigă, asemenea lucruri n-ar trebui să se întâmple. Alejandro Valverde a fost bolnav cu trei zile înaintea cursei, dar a participat și a terminat în primii zece. Asta înseamnă clasă!", a declarat Tinkov, supărat pe rutierul spaniol.

Cu peste 50.000.000€ investite în echipă, rusul a continuat să-l critice pe Contador, 33 de ani.

"Contador nu va fi prezent la petrecerea de adio a echipei. I-am spus: «ești bolnav, stai acasă!» Nu poți veni la o petrecere și să răspândești virusul la alți băieți. Oricum, va fi o petrecere mai bună fără el pentru că Alberto e o persoană tristă. El niciodată nu bea șampanie și are grijă de orice detaliu în legătură cu dieta sa pentru că vrea să câștige Turul Franței în iulie.

Cam așa a fost el în luna noiembrie a anului trecut, la Moscova. E o atitudine stupidă, de asta eșuează, pentru că e mult prea strict. Peter Sagan e mult mai relaxat. Băieții care sunt mereu serioși sunt plictisitori. Se pot duce naibii, sunt băieți plictisitori, au o viață teribilă! Contador nu o să mai câștige niciodată Turul Franței", a comentat investitorul rus, criticat și el în dese rânduri în ultimul deceniu pe care l-a petrecut în lumea ciclismului.

7 Mari Tururiare Alberto Contador în carieră (2 Tour de France, 2 Giro d'Italia, 3 Vuelta), două dintre acestea cu Tinkov patron

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
chronic
chronic  •  08 Octombrie 2016, 10:07

mda..se pare ca exista mai multi ciobani pe lumea asta....depinde ce dieta tine...daca tine cu ce trebuie sau mai bine ca froome, s-ar putea sa mai ia tururi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează