SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2018, ETAPA 5: AGRIGENTO-SANTA NINFA, 153KM

GIRO D'ITALIA. Dezastru pentru un favorit din Turul Italiei! Enrico Battaglin se impune în etapa a cincea, iar Froome lasă loc de speculații

Articol de - Publicat miercuri, 09 mai 2018 18:40

Italianul Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) a câștigat etapa a cincea din Turul Italiei, pe ascensiunea de la Santa Ninfa, în Sicilia, acolo un sprint haotic a favorizat rutierii capabili să-și folosească resursele pe cățărări scurte și nervoase.

A fost cea de-a treia victorie de etapă din cariera lui Battaglin, un puncheur în vârstă de 28 de ani. Într-o etapă siciliană de 153 de kilometri, disputată între Agrigento și Santa Ninfa, cu ultimii 80 de kilometri cu profil puternic ondulat, Battaglin a supraviețuit haosului din final, când o căzătură a produs o ruptură și o regrupare în grupul favoriților, a sprintat pe fals platul de după cățărarea de final și l-a dovedit pe experimentatul Giovanni Visconti (Bahrain-Merida). 

Miguel Angel Lopez, victima principală. Cum se simte Froome?

Cu 5 kilometri înainte de final, Miguel Angel Lopez, liderul de la Astana, a fost surprins de camerele de luat vederi plonjând într-un tufiș dintr-o curbă largă. Columbianul în vârstă de 24 de ani considerat drept unul dintre favoriții Turului Italiei a fost nevoit să urmărească disperat plutonul, până au reușit coechipierii să-l recupereze. Lopez a trecut linia de sosire la 42 de secunde distanță de favoriți! 

De altfel, a fost un final foarte nervos, cu serpentine lungi și înguste, în care a existat permanent o bătălie pentru poziții. Italianul Domenico Pozzovivo a fost prins pentru câteva minute într-un baraj de rutieri opriți de o căzătură, dar a revenit rapid printre numele mari și s-a luptat pentru victoria de etapă. Semne bune pentru micuțul cățărător care o conduce pe Bahrain Merida în Giro. 

Dar ce se întâmplă cu Chris Froome? Când pantele s-au înăsprit, britanicul de la Sky s-a retras undeva pe la mijlocul plutonului, poziția 20-25, și a părut că înoată pe asfalt. E, totuși, un sindrom cunoscut pentru Froome, care își pornește greu motorul, uneori, dar situația din cursă nu pare să aibă răbdare cu el, odată ce e la aproximativ un minut distanță deja de Dumoulin, marele său rival.

Cvadruplul câștigător de Turul Franței va avea șansa de a-și demonstra primele sclipiri de formă mâine, când plutonul înfruntă cea mai dură etapă de până acum, cu finiș pe Etna!

Rohan Dennis (BMC) rămâne pe prima poziție la general. 

Clasamentul etapei:

1 Enrico Battaglin (Ita) LottoNL-Jumbo 4:06:33
2 Giovanni Visconti (Ita) Bahrain-Merida
3 José Gonçalves (Por) Katusha-Alpecin
4 Maximilian Schachmann (Ger) Quick-Step Floors
5 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott
6 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal
7 Francesco Gavazzi (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
8 Maurits Lammertink (Ned) Katusha-Alpecin
9 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida
10 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe

Clasamentul general:

1 Rohan Dennis (Aus) BMC Racing Team 18:29:41
2 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb 0:00:01
3 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 0:00:17
4 Tim Wellens (Bel) Lotto Fix All 0:00:19
5 Pello Bilbao (Spa) Astana Pro Team 0:00:25
6 Maximilian Schachmann (Ger) Quick-Step Floors 0:00:28
7 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida
8 José Gonçalves (Por) Katusha-Alpecin 0:00:32
9 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ 0:00:34
10 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:00:35

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  10 Mai 2018, 09:08

Eu totusi nu inteleg de ce nu este Froome suspendat, probabil pentru ca nu e rus sau cel putin din Europa de Est.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  09 Mai 2018, 19:57

Greu fara salbutanol...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează