SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2018, ETAPA A 6-A: CALTANISSETTA-ETNA, 169KM

GIRO D'ITALIA. VIDEO Spectacol pe Etna! Simon Yates ia tricoul roz, iar coechipierul Esteban Chaves primește cadou etapa a șasea din Turul Italiei

Articol de - Publicat joi, 10 mai 2018 16:59

Columbianul Esteban Chaves a trecut primul linia de sosire din etapa a șasea a Turului Italiei 2018, cu o jumătate de roată înaintea coechipierului de la Mitchelton–Scott, britanicul Simon Yates, care a înhățat tricoul roz! 

A fost o etapă lungă și concentrată pe un singur obstacol, vulcanul Etna, 15 kilometri de urcuș cu panta medie 6%. Escaladat pe un o rută diferită față de anul trecut, cu șosele înguste protejate de pădure, gigantul sicilian a venit la capătul a 140 de kilometri de travaliu. A fost primul finiș de munte înalt din acest Giro, așa că favoriții și-au strunit locotenenții și au ridicat gradul de alertă din pluton. Uneori, deciziile bune se iau în tensiune maximă.

Ușor inexplicabil, Esteban Chaves, 28 de ani, a fost lăsat să facă parte din evadarea timpurie a etapei, iar rezultatul firesc pentru un rutier care a fost al doilea în Giro 2016 a fost că s-a desprins decisiv cu 5 borne înainte de vârf. Columbianul a rezistat până la final, când a avut o surpriză, la 500 de metri de linia de sosire.

Cu 3 kilometri înainte de final, Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) a intrat într-o alianță nevorbită cu Thibaut Pinot (FdJ) și alți doi rutieri în speranța că îl pot scutura pe Chris Froome. Britanicul de la Sky a urmat rețeta certificată în atâtea ediții din Turul Franței: ușoară sufocare la început, capul în piept urmărind nivelul waților și recuperarea treptată a ecartului.

Grupul favoriților principali a rămas compact, până a ales Simon Yates să plece și să se alăture lui Chaves, în fruntea cursei. Cei doi au parcurs împreună ultimii 500 de metri, iar britanicul i-a lăsat victoria de etapă, mulțumindu-se cu tricoul roz. Pinot a venit pe 3, dar cele 4 secunde de bonificație sunt un premiu modest pentru așteptările unei asemenea etape.

Chris Froome s-a strecurat împreună cu întrebările celorlalți spre autocarul echipei Sky.

Clasamentul etapei:

1 Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott 4:16:10
2 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott
3 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ 0:00:26
4 George Bennett (NZl) LottoNL-Jumbo
5 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida
6 Miguel Angel Lopez (Col) Astana
7 Richard Carapaz (Ecu) Movistar
8 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb
9 Fabio Aru (Ita) UAE
10 Chris Froome (GBr) Sky

Clasamentul general:

1 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 22:46:03  
2 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb 0:00:16  
3 Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott 0:00:26  
4 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida 0:00:43  
5 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ 0:00:45  
6 Rohan Dennis (Aus) BMC  0:00:53  
7 Pello Bilbao (Spa) Astana 0:01:03  
8 Chris Froome (GBr) Sky 0:01:10  
9 George Bennett (NZl) LottoNL-Jumbo 0:01:11  
10 Fabio Aru (Ita) UAE 0:01:12

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează