SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ROMÂNIEI

Începe Turul României! 5 etape fabuloase și sosirea în București

Articol de - Publicat marti, 18 septembrie 2018 16:10

”Mica Buclă” revine după o pauză de cinci ani și are un traseu care să marcheze ”Centenarul”, străbătând provinciile istorice.

A cincizeci și una ediție a Turului României pornește miercuri din Alba Iulia și se va încheia pe 23 septembrie la București. Competiția, care va face parte din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale nu a mai fost organizat din 2011 din cauza lipsei de fonduri.

"Traseul a fost ales pentru a marca şi uni regiunile țârii, deci nu pentru a avea cea mai grea cursă posibilă. De aceea nu a fost ales Transfăgărăşanul sau Transalpina, este un traseu special pentru Centenar", a spus Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, la o conferință de presă.

"Mica Buclă" a avut prima ediție în 1934, iar anul acesta se va desfășura pe cinci etape şi va avea o lungime totală de 718 km.  La ediția din acest an vor participa 5 echipe naționale, 11 echipe continentale şi 4 de club. În 2011, s-a impus românul Andrei Nechita.

Etapele Turului României

  • Etapa I     Alba Iulia-Sibiu 154,7 km
    Traseu: Alba Iulia - Vingard - Draşov - Doştat - Păuca - Roşia de Secaş - Blaj - Şeica Mică - Şeica Mare - Slimnic - Ocna Sibiului - Sibiu
  • Etapa a II-a Sibiu-Brașov 162,8 km
    Traseu: Sibiu - Bradu - Avrig - Făgăraş - Codlea - Ghimbav - Cristian - Râşnov - Poiana Braşov - Braşov
  • Etapa a III-a Brașov-Focșani 176,3 km
    Traseu: Braşov - Târgu Secuiesc - Ojdula - Lepşa - Topeşti - Focşani
  • Etapa a IV-a Buzău-Târgoviște 124,7 km
    Traseu: Buzău - Mizil - Albeşti-Paleologu - Valea Călugărească - Bucov - Centura Ploieşti - Dărmăneşti - Răzvad - Târgovişte
  • Etapa a V-a București 100 km
    Traseu: : Bucureşti (Piaţa Presei Libere - B-dul Poligrafiei - str. Jiului)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1648022225465675
HC Stefan  •  20 Septembrie 2018, 13:54

Fabuloasa prezentare! T La Tour, Il Giro si La Vuelta ar trebui sa ia ezemplu de la aceasta ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează