SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2018, ETAPA A 4-A

Irezistibilul Fernando Gaviria! A doua victorie în Turul Franței, unii favoriți pierd timp din cauza unei căzături

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 18:38

Columbianul Fernando Gaviria a câștigat a patra etapă din Turul Franței, în timp ce unii dintre favoriți au suferit pierderi mari din cauza unei căzături.

Într-o nouă zi perfectă pentru sprinteri, cu 195 de kilometri între La Baule și Sarzeau, plutonul a rulat în spatele unei evadări de 4 oameni până târziu, în ultimele două borne, când s-a făcut joncțiunea.

Vremea bună, străzile înguste și nervozitatea specifică primei săptămâni dintr-un Mare Tur au produs un accident major când plutonul se apropia de final.

O căzătură în mijlocul plutonului, cu 5 kilometri înainte de finiș, a fracturat plutonul și columbienii Rigoberto Uran, loc 2 anul trecut și mare favorit și pentru această ediție, și Mikel Landa, unul dintre cei 3 lideri de la Movistar, au fost surprinși în spate. Dar dacă primii doi au reușit să revină, rusul Ilknur Zakarin, cățărătorul celor de la Katusha-Alpecin, a rămas într-un no man's land, fiind condus de un singur coechipier spre finiș, la un minut distanță de ceilalți favoriți.

Omul de vânat

Lupta pentru victoria de etapă a fost, din nou, foarte disputată și s-a decis prin coordonarea trenulețelor de sprint, oarecum firesc, având în vedere că această ediție a Turului Franței s-a remarcat mai mult prin consistența tacticii decât prin dominația liderilor viteziști.

QuickStep-Floors s-a folosit perfect de haosul grupul care gonea spre linia de sosire, Philippe Gilbert l-a infiltrat perfect pe Fernando Gaviria, iar columbianul în vârstă de 23 de ani a obținut a doua sa victorie de etapă, grație unui sprint vijelios ce a negat eforturile lui Peter Sagan și Andre Greipel.

Belgianul Greg Van Avermaet (BMC) rămâne în tricoul galben și mâine, într-o etapă complicată, de 204,5 km, între Lorient și Quimper, cu o cățărare scurtă și ascuțită cu 12 borne înainte de final.

Clasamentul etapei:

1 Fernando Gaviria (Col) Quick-Step Floors 4:25:01  
2 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe    
3 André Greipel (Ger) Lotto Soudal    
4 Dylan Groenewegen (Ned) LottoNL-Jumbo    
5 Marcel Kittel (Ger) Katusha-Alpecin    
6 Andrea Pasqualon (Ita) Wanty-Groupe Gobert    
7 Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates    
8 John Degenkolb (Ger) Trek-Segafredo    
9 Dion Smith (NZl) Wanty-Groupe Gobert    
10 Timothy Dupont (Bel) Wanty-Groupe Gobert   

Clasamentul general:

1 Greg Van Avermaet (Bel) BMC  13:33:56  
2 Tejay van Garderen (USA) BMC
3 Geraint Thomas (GBr) Sky 0:00:03  
4 Philippe Gilbert (Bel) Quick-Step Floors 0:00:05  
5 Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors 0:00:07  
6 Bob Jungels (Lux) Quick-Step Floors    
7 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb 0:00:11  
8 Søren Kragh Andersen (Den)  Sunweb    
9 Michael Matthews (Aus) Sunweb    
10 Rigoberto Uran (Col) EF Education First-Drapac p/b Cannondale 0:00:35

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
valiza.epo
valiza.epo  •  11 Iulie 2018, 09:04

Turul e placut doar cand cade DOPATUL Lance Froome!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează