SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Lance Armstrong a depus mărturie sub jurămînt

Lance Armstrong, foto: reuters
Lance Armstrong, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 13 iunie 2014 16:50

Fostul rutier Lance Armstrong, care a recunoscut că s-a dopat, a depus mărturie sub jurămînt la Austin, în cadrul acţiunii în justiţie ce a fost intentată de compania SCA Promotions, care doreşte returnarea a peste 12 milioane de dolari constînd în primele acordate texanului.

Aceasta a fost prima depoziţie a lui Armstrong de cînd fostul sportiv a recunoscut că s-a dopat. Lance Armstrong a depus mărturie prin videoconferinţă, în faţa unei camare de arbitraj reunite la Austin.

Lance Armstrong a recurs fără succes la Curtea Supremă din Texas pentru a bloca solicitarea SCA Promotions de recuperare a celor 12 milioane de dolari.

SCA Promotions a refuzat iniţial să îi dea fostului campion cinci milioane de dolari pentru a şasea victorie a texanului în Turul Franţei, în 2004, din cauza acuzaţiilor de dopaj apărute încă de atunci în Europa. Armstrong a apelat la justiţie şi a obţinut cîştig de cauză.

Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă în octombrie 2012, ca urmare a unui raport al Agenţiei Americane Antidoping (USADA). Americanului i s-au retras atunci şi majoritatea titlurilor din palmares, între care şi cele şapte succese din Turul Franţei. După ani în care a negat că s-ar fi dopat, Armstrong a recunoscut, la începutul anului 2013, că a recurs la substanţe dopante.

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, umilit de Radu Banciu. Mesajul HALUCINANT al jurnalistului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează