SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2018

Mikel Landa anunță războiul total cu Sky: "Vrem să îi epuizăm! A fost liniște la ei, dar vor apărea ambiții"

Mikel Landa, foto: reuters
Mikel Landa, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2018 18:32

"Până acum, lucrurile au fost destul de liniștite între Chris Froome și Geraint Thomas, dar e clar că amândoi au ambiții mari", a explicat Mikel Landa, unul dintre liderii de la Movistar, care speră să deraieze trenul Sky în ultima săptămână.

Plutonul a avut pauză luni, dar rutierii mai au de înfruntat 6 etape până la Paris, cu cel puțin 3 dintre ele complicate, în Pirinei. Geraint Thomas este tricou galben, la un minut și 39 de secunde distanță de coechipierul Chris Froome, în timp ce Mikel Landa și Nairo Quintana, singurii lideri Movistar rămași oarecum în competiție, sunt la 3 minute și 42 de secunde, respectiv 4:23.

"Scopul nostru este să izolăm Sky și, dacă putem, să ne ajutăm cu alte echipe, lucru pe care nu l-am putut face până acum. Sunwebul lui Tom Dumoulin a stat în roțile altora și au obținut niște bonusuri, la fel a făcut și LottoNL-Jumbo-ul lui Kruijswijk, fără să aibă un plan coerent să controleze cursa. Ne-ar plăcea să avem ajutorul lor și al altora pentru a dezmembra Sky. E complicat să facem o alianță, că lumea are propriile scopuri și alianțe, dar vom încerca", a explicat Alejandro Valverde, de la Movistar.

A fost secondat de Landa: "Vrem să epuizăm Sky, să îi punem în dificultate, fără să fim neglijenți. Roglic și Dumoulin trebuie să ne ajute să provocăm daune".

Clasamentul general:

1 Geraint Thomas (MBr) Sky 62:49:47  
2 Chris Froome (MBr) Sky la 0:01:39  
3 Tom Dumoulin (Ola) Sunweb la 0:01:50  
4 Primoz Roglic (Slo) LottoNL-Jumbo la 0:02:38  
5 Romain Bardet (Fra) AG2R la 0:03:21  
6 Mikel Landa (Spa) Movistar la 0:03:42  
7 Steven Kruijswijk (Ola) LottoNL-Jumbo la 0:03:57  
8 Nairo Quintana (Col) Movistar la 0:04:23  
9 Jakob Fuglsang (Dan) Astana la 0:06:14
10 Daniel Martin (Irl) UAE la 0:06:54

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează