SPORTURI  »  CICLISM  »  UCI

Nu l-au crezut! Prima decizie oficială în cazul Chris Froome dopat cu Salbutamol

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 martie 2018 21:56

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a respins apărarea lui Chris Froome în privința probei suspecte de Salbutamol din Turul Spaniei 2017 și a trimis dosarul spre Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, informează Velonews.com, citând cotidianul francez Le Monde. 

Froome și-a prezentat apărarea în fața juriului UCI, acuzând contaminarea probei din cauza nivelurilor ridicate de dezhidratare și a unei crize puternice de astm, dar arbitrii independenți ai federației internaționale nu au dat credit acestei explicații și au respins apelul făcut de rutierul echipei Sky.

Britanicul riscă o suspendare de doi ani, în cazul în care este găsit vinovat și de TAS, forul elvețian fiind abilitat să dea verdictul final.  

Froome, 32 de ani, a testat pozitiv cu Salbutamol pe 7 septembrie 2017, în timpul Turului Spaniei. Nivelul substanței din sângele lui era dublu față de cel admis, o cantitate considerată de majoritatea experților independenți foarte suspectă.

Decizia vine la aproximativ patru luni după ce cazul a fost făcut public. Froome a câștigat Vuelta 2017 și este încă prezent în pluton, în condițiile în care nicio decizie definitivă nu a fost dată. Verdictul TAS va încheia dezbaterea dacă rutierul britanic, de 4X câștigător al Turului Franței, va fi suspendat pentru dopaj sau nu.

Rămâne de văzut dacă acesta va fi dat înainte de 4 mai, atunci când începe Turul Italiei, primul Mare Tur al anului și o competiție pe care Froome o țintește. 

 

2.000 nanogramede Salbutamol per mililitru (ng/ml) s-au descoperit în proba lui Froome, față de limita de 1.000 permisă de UCI

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1635028856730231
Marco Boos  •  31 Martie 2018, 07:18

asta sa dopat demult nu au vrutvsa-l prinda pina acuma la fizicul lui nu avea cum sa cistige turul frantei sau sa intre in primi 5 se vedea de la o anii lumina ca se dopeaza

marian0904
marian0904  •  30 Martie 2018, 22:48

Baietilor le cam tremura genunchii pentru ca la mijloc mai e si echipa Sky si Marea Britanie si Prea Curata. Au iesit la iveala fapte care pun sub semnul intrebarii puzderia de succese in sport de dupa 2012.

lionforever
lionforever  •  30 Martie 2018, 22:37

De ce nu este deja suspendat ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close