SPORTURI  »  CICLISM  »  ACUZE DE DOPAJ

SCANDAL imens la Sky! Se dizolvă echipa lui Chris Froome? Acuzații majore de doping

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 06 martie 2018 16:49

Echipa britanică de ciclism Sky precum și fostul ciclist Bradley Wiggins au negat categoric acuzațiile aduse de către o Comisie a Parlamentului Britanic.

Oficialii britanici au investigat timp de o lună echipa Sky și au întocmit un raport de 54 de pagini pe baza a ceea ce au descoperit. Cele mai grave acuzații constau în utilizarea triamcinolonei corticosteroide "pentru a spori performanța cicliștilor și nu doar pentru a trata nevoia medicală" precum și depășirea "liniei etice ", în pofida regulilor anti-doping care permit utilizarea corticosteroidului.

Cei de la Sky s-au apărat, luni, printr-un comunicat respingând vehement conținutul raportului.

"Raportul face, de asemenea, o afirmație serioasă conform căreia medicamentul a fost utilizat în cadrul echipei pentru a spori performanța. Putem respinge cu tărie acest lucru. Raportul include, de asemenea, o afirmație privind folosirea de triamcinolone pe scară largă de către sportivii echipei Sky înainte de Turul Franței din 2012. Din nou, respingem cu tărie această afirmație", se arată în comunicat.

Dat publicității duminică seară, raportul a ajuns imediat pe prima pagină a principalelor publicații britanice. El nu a fost întocmit special împotriva celor de la Sky ci a vizat o analiză a respectării regulilor generale anti-doping în întreg sportul britanic.

sursa: velonews.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
485809194904413
Costel Tudor  •  06 Martie 2018, 20:22

Chiar si un nespecialist ar fi putut afirma ca la aceasta echipa se petrec lucruri murdare !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează