SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2018, 1 IULIE

Team Sky a anunțat lotul pentru Turul Franței » Ce rutieri îl vor ajuta pe Chris Froome și cine a fost lăsat în afara echipei pentru Marea Buclă

Chris Froome, echipa Sky, foto: Guliver/gettyimages
Chris Froome, echipa Sky, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat vineri, 23 iunie 2017 10:10

Team Sky a prezentat echipa de 8 rutieri care îl vor susține pe liderul Chris Froome în drumul spre cel de-al patrulea triumf în Turul Franței, anunță Cycling Weekly.

Britanicii speră la cel de-al cincilea titlu în ultimele șase ediții ale Marii Bucle, după succesele din 2012 (Bradley Wiggins), respectiv 2013, 2015 și 2016 (Chris Froome).

Marea surpriză este lipsa lui Ian Stannard din echipa Sky, deși englezul a fost crucial la toate cele trei ediții adjudecate de Froome.

Pe lângă Ian Stannard, Wouter Poels a fost lăsat și el în afara lotului de 9 rutieri pentru Tour de France, olandezul revenind în circuit abia săptămâna trecută, la Route de Sud.

Conform planurilor Sky, Geraint Thomas va fi principalul locotenent al lui Froome, acesta urmând să devină lider în cazul unui eveniment neprevăzut al ciclistului născut în Kenya, la Nairobi.

Lider în clasamentul cățărătorilor în ediția din acest an a Turului Italiei, spaniolul Mikel Landa va fi atuul lui Froome în munți, în timp ce Christian Knees și Luke Rowe vor asigura siguranța lui Froome în zonele de plat.

Iată echipa completă a celor de la Sky pentru Tour de France: Chris Froome, Sergio Henao, Christian Knees, Vasil Kiryienka, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Mikel Nieve, Luke Rowe și Geraint Thomas.

Tour de France va debuta în data de 1 iulie, la Düsseldorf, cu o probă contratimp și va lua sfârșit pe 23 iulie, cu celebrul stagiu Champs-Elysees de la Paris.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează