SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

VIDEO+FOTO Marcel Kittel, imperial în etapa secundă din Turul Franței » Ploaia le-a dat bătăi de cap favoriților

FOTO: Reuters +3   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2017 18:17

Marcel Kittel, 29 de ani, a câștigat a doua etapă din Turul Franței 2017, impunându-se la sprint în fața lui Arnaud Demare, a lui Andre Greipel și a lui Mark Cavendish. Geraint Thomas este în continuare purtătorul tricoului galben.

Marcel Kittel a confirmat statutul de mare favorit și a câștigat fără emoții sprintul de la Liege. Ciclistul celor de la Quick-Step a reușit a zecea victorie din carieră în Turul Franței. 

Evadare aproape reușită

Taylor Phinney a continuat atacul lansat în vârful celei de-a doua cățărări de pe traseu și, alături de Yoann Offredo, a fost la un pas să le strice distracția favoriților. Cu 10 km înainte de finalul etapei, cei doi aveau un avans de peste 50 de secunde. Au fost prinși cu 1300 de metri înaintea finalului.

SKY domină clasamentul general

Geraint Thomas și-a păstrat tricoul galben. Formația britanică are 4 rutieri în clasamentul celor mai buni 10 cicliști. 

Probleme pentru Froome

Chris Froome a fost prins cu garda jos cu 30 de km înaintea finalului. O căzătură provocată de șoseaua udă l-a implicat pe campionul en-titre. Alături de el a fost surprins și favoritul gazdelor, Romain Bardet. Sky și AG2R s-au mobilizat rapid și au prins plutonul după doar 6 km. Problemele au continuat pentru britanic, distanțându-se din nou în momentul în care și-a schimbat bicicleta.

Tricoul cu buline

Taylor Phinney, ciclistul celor de la Cannondale, este primul purtător al tricoului de cel mai bun cățărător din această ediție, câștigând ambele cățărări de pe traseu.

Tricoul verde

Marcel Kittel, câștigătorul etapei, a preluat șefia și în clasamentul pe puncte.

Tricoul alb

 Stefan Kueng, ciclistul celor de la BMC, este în continuare purtătorul tricoului alb, cu un avans de 20 de secunde în fața lui Pierre Latour. 

"Sunt foarte fericit că am bifat această victorie. A fost un start incredibil în Germania. Doream foarte mult să câștig. A fost unul dintre marile mele obiective. A fost un sprint impresionat. Să fiu cinstit nu prea m-am plasat cu trebuia. M-a adus acolo un coleg, însă la un moment dat am rămas pe cont propriu." - Marcel Kittel 

203,5 km
a măsurat etapa a doua a Turului Franței, între Dusseldorf și Liege

04H 53' 10''este timpul tricoului galben, Geraint Thomas

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează