SPORTURI  »  CICLISM  »  STRADE BIANCHE 2017

VIDEO Michal Kwiatkowski câștig Strade Bianche 2017! Sky are 250 de succese în plutonul profesionist

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 05 martie 2017 16:27

Ciclistul polonez, Michal Kwiatkowski, a câștigat pentru a doua oară în carieră cursa italiană Strade Bianche, aducând victoria cu numărul 250 pentru echipa britanică Sky, informează Sky Sports!

Kwiatkowski s-a distanțat față de ceilalți adversari cu 12 kilometri înainte de punctul final, menținând suficientă viteză pentru a urca faimoasa Piazza del Campo situată în Siena , cu o marjă de 15 secunde în fața urmăritorului său de la BMC, Greg Van Avermaet.

Polonezul în vârstă de 26 de ani, care s-a alăturat echipei Team Sky anul trecut, a mai cucerit această cursă de o zi și în 2014, an în care a devenit și campion mondial.

"Mă gândeam la această victorie încă de anul trecut, deci mă simt atât de mulțumit. Echipa a avut încrederea mare în mine și toată munca grea depusă în perioada de pregătire a dat roade. Este a doua victorie la Strade Bianche în cariera mea. Am un sentiment incredibil", a spus Kwiatkowski.

Este a cincea victorie într-o cursă de o zi obținută de Team Sky, însă prima la Strade Bianche, informație amintită și de către directorul sportiv Dario Cioni.

"Este plăcut să adăugăm și titlul de la Strade Bianche. Este o cursă pe care nu am mai câștigat-o până acum și una din cele mai bine cotate de aici. Acest lucru face ca obținerea acestei performanțe să fie și mai specială", a declarat Cioni.

Podiumul competiției a fost completat în ordine de belgienii Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) și Tim Wellens (Lotto–Soudal).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează