SPORTURI  »  FITNESS  »  ALIMENT

Ce sunt cocoloașele care apar în uleiul de măsline?! Un expert explică: „Fiți atenți”

Articol de GSP - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 17:38 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 16:54

Bidonașele în care este depozitat uleiul de măsline sunt de obicei din plastic și opace sau sub formă de cutie pentru a evita expunerea directă la lumină, care provoacă deteriorarea.

Cu siguranță ați văzut vreodată acest fenomen ciudat în sticlele de ulei de măsline. Mici bulgări albi care apar în fundul recipientelor de ulei. Mulți decid să arunce sticlele, chiar dacă sunt pline, atunci când se întâmplă acest lucru. 

Dar, potrivit lui Miguel A. Lurueña, doctor în Știința și Tehnologia Alimentației, atunci când se întâmplă acest lucru „nu trebuie să vă temeți, pentru că nu afectează calitatea sau siguranța uleiului și poate fi inversat prin încălzirea ușoară a acestuia”, notează AS. 

Cum poți să crești 3 centimetri în înălțime, printr-un simplu exercițiu fizic
FITNESS
Cum poți să crești 3 centimetri în înălțime, printr-un simplu exercițiu fizic

Cocoloașele în ulei de măsline apar de obicei la temperaturi scăzute

Cocoloașele în ulei de măsline apar de obicei la temperaturi scăzute. Potrivit expertului, diferitele elemente ale uleiului de măsline au puncte de topire specifice. Când temperatura scade, trecerea de la starea lichidă la starea solidă nu are loc uniform. 

Cu alte cuvinte, elemente precum unele trigliceride prezente în uleiul de măsline se solidifică la 18ºC, o temperatură foarte îndepărtată, de exemplu, de punctul de topire al apei, 0ºC. Cu alte cuvinte, în timp ce apa îngheață la 0 °C, unii compuși ai uleiului pot începe să se solidifice la 18 °C, de unde cocoloașele albe.

Dincolo de a dăuna uleiului, temperaturile scăzute sunt chiar benefice. „Temperaturile scăzute favorizează conservarea acestuia, deoarece încetinesc reacțiile de deteriorare, cum ar fi oxidarea grăsimilor, din care se formează compuși potențial toxici și care oferă mirosuri și arome râncede”, spune Lurueña. 

Potrivit expertului, recipientele pentru ulei de măsline sunt de obicei opace, sau chiar vin sub formă de cutie, pentru a evita lumina. Și este că ceea ce poate strica cu adevărat uleiul este prezența oxigenului sau incidența directă a luminii. Prin urmare, pe etichetele recipientelor, de obicei recomandă depozitarea lor în locuri răcoroase, uscate și întunecate.

Citește și: 

Metoda prin care Anamaria Prodan a aflat că Laurențiu Reghecampf o înșală: „L-a prins cel mic cu amantele”

Atac cu topoare la casa lui Nețoiu! Fostul acționar al lui Dinamo acuză: „A fost tentativă de omor”

Motivul pentru care Adele trebuie să-i plăteasca 50 de milioane de euro lui Sylvester Stallone

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează