SPORTURI  »  FITNESS  »  SALĂ

Exercițiile fizice pe care experții americani le recomandă pentru a scădea cu 20% riscul de cancer, diabet sau boli cardiovasculare: „Oricine le poate face acasă, fără sală”

foto: Mens Health
foto: Mens Health

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 09:54 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 10:45

„Deși exercițiile aerobice sunt cele mai populare, cercetătorii descoperă că exercițiile cu greutăți sunt cel puțin la fel de importante pentru sănătate și longevitate”, notează Washington Post.

Cotidianul american citează o serie de studii corelate, făcute pe 1,5 milioane de oameni, care arată că antrenamentele de forță, cele care măresc puterea mușchilor prin lucrul cu greutăți sau cu propria greutate a corpului, au fost asociate cu o scădere de 20% privind bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul, cancerul pulmonar și mortalitatea din orice cauză.

Un antrenament cu greutăți îmbunătățește, firește, condiția fizică, dar și densitatea minerală osoasă și reduce riscul de leziuni musculo-scheletice.

Conform sursei citate, joggingul, înotul, fotbalul și alte exerciții aerobice sunt foarte importante pentru sistemul cardiovascular, dar nu măresc sau fortifică masa musculară, de aceea este recomandat ca orice persoană să facă două antrenamente cu greutăți pe săptămână. 

Exercițiile fizice pe care experții americani le recomandă pentru a scădea cu 20% riscul de cancer, diabet sau boli cardiovasculare: „Oricine le poate face acasă, fără sală”
Flotările sunt foarte bune, cu sau fără un partener canin

Studiile au descoperit că „antrenamentul de forță îmbunătățește răspunsul organismului la insulină și, prin urmare, duce la un control mai bun al zahărului din sânge după mese - ceea ce înseamnă un risc redus de diabet sau rezistență la insulină, afecțiuni care pot dăuna inimii și sistemul cardiovascular prin îngroșarea peretelui inimii și creșterea formării plăcii arteriale”.

Un alt beneficiu este că îmbunătățește sănătatea creierului, blocând bolile degenerative. „Am descoperit că doar 1-3 ore pe săptămână de exerciții fizice moderate - mers rapid și/sau exerciții aerobice viguroase și doar 1-2 ori pe săptămână de exerciții de forță au redus substanțial riscul de deces. din toate cauzele”, a explicat un expert consultat de WashPo. 

Acesta notează că cele două sesiuni de antrenament de forță nu trebuie să fie neapărat la sală, ci pot fi făcute în casă, oamenii folosindu-se de greutatea propriului corp, făcând flotări, genoflexiuni sau alte exerciții asemenea. 

Ce mănâncă într-o zi un culturist vegetarian, fost campion mondial

Fitness pentru cei fără timp » Antrenamentele de 10, 20 sau 30 de minute care te menține sănătos și te ajută să slăbești

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  30 Ianuarie 2023, 16:34

"experții americani" :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează