SPORTURI  »  FITNESS  »  TOP 3 GREȘELI

VIDEO // EXCLUSIV TOP 3 greșeli pe care le fac românii în sălile de fitness

sursă foto: Imago Images
sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2022 11:31 / Actualizat miercuri, 17 august 2022 13:17

Robert Florea, fost campion mondial la bodybuilding natural, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, unde a vorbit despre principalele greșeli pe care le fac oamenii în sală.

În 2021, Robert a devenit campion mondial la categoria Men's Physique, în care se punctează doar partea superioară a corpului. La această competiție toți sportivii sunt obligați să facă teste doping înainte de start, iar cel mai important criteriu luat în considerarea de jurați este estetica, nu dimensiunea mușchilor. 

Robert Florea a punctat în direct la GSP Live 3 greșeli majore pe care le-a sesizat în rândul clienților din sălile de fitness: 

Robert Florea/ foto Facebook
Robert Florea/ foto Facebook
Robert Florea/ foto Facebook
Robert Florea/ foto Facebook
Robert Florea/ foto Facebook
+4 FOTO

VIDEO. 3 greșeli pe care le fac oamenii în sala de fitness

1. Lipsa de încălzire

„În primul rând lipsa de încălzire este o greșeală. Oamenii vin, intră în sală, își mișcă puțin umerii și brațele, apoi lucrează cu greutăți foarte foarte mari”, a explicat Robert Florea.

2. Începătorii se concentrează pe greutăți mari, nu pe forma execuției

„O altă greșeală este că persoanele care sunt la început nu se concentrează pe forma corectă a exercițiului, se concentrează să ridice cât mai multă greutate. Nu ar trebui să se pună problema să prioritizăm creșterea forței peste sănătatea noastră. 

Articulațiile noastre sunt fragile, mai ales la început, când nu avem o bază solidă. După 2-3 luni se accidentează, apoi se lasă 2-3 luni și se apucă iar. Intră în acest cerc vicios. Acest sport trebuie să devină un stil de viață”, a mai spus Robert Florea la GSP Live.

3. Nutriția greșită

„Nutriția este a treia greșeală. Antrenamentul este procedeul prin care noi construim zidul. Dacă nu venim cu cărămizi de calitate, atunci degeaba construim zidul. Mesele trebuie să fie echilibrate, să mâncăm suficientă proteină în primul rând, suficienți carbohidrați și suficientă grăsime bună, adică nesaturată”, a mai declarat antrenorul de fitness.

Ce mănâncă un culturist vegetarian, vicempion mondial

Apoi, Robert Florea a explicat și cum arată mesele sale dintr-o zi obișnuită, cu antrenamentul care se desfășoară în jurul ore 15:00. Este vegetarian, adică nu consumă carne, dar are în meniu lactate. 

 „Eu sunt o excepție, sunt vegetarian de la 6 ani. Eu în fiecare dimineață mănânc ovăz cu pudră proteică, cu lapte de migdale. La prânz mănânc niște chiftele vegane plus cartofi albi, pentru că sunt cei mai sățioși. 

După antrenament mănânc iaurt grecesc în combinație cu fructe și poate niște pudră proteică. Seara mănânc niște mixuri de legume, orez cu legume. În general mânânc 3 mese principale și o gustare”.

Citește și alte știri din sporturi:

Marele Phelps și antrenorul lui l-au analizat pe David Popovici: „Chiar îi spuneam asta lui Michael la cină”

Cartea care-l inspiră pe David Popovici să doboare record după record: „Am citit-o de două ori”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează