SPORTURI  »  FORMULA 1  »  SCANDAL

VIDEO Decizie radicală în Formula 1: Red Bull Racing și-a SUSPENDAT pilotul după o insultă rasială a acestuia

Juri Vips, în monopostul Red Bull // foto: Imago Images
Juri Vips, în monopostul Red Bull // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 08:41 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 09:29

Red Bull Racing a decis să-l suspende pe estonianul Juri Vips (21 de ani), pilot de rezervă al echipei și care făcea parte din programul de juniori, după ce acesta a pronunțat o insultă rasială.

Juri Vips, unul dintre cei mai promițători din Academia Red Bull Racing, a fost suspendat de echipa austriacă, fiind acuzat că a pronunțat o insultă rasială în timpul unui stream pe Twitch.

Laurențiu Reghecampf, destinație surpriză! A fost prezentat la noua echipă » Contestat deja de fani: „Am fost păcăliți!”
CONTRACT
Laurențiu Reghecampf, destinație surpriză! A fost prezentat la noua echipă » Contestat deja de fani: „Am fost păcăliți!”

Red Bull l-a suspendat pe Juri Vips

Vips juca Call of Duty: Warzone împreună cu Liam Lawson, alt pilot din programul de juniori Red Bull, în momentul în care a înjurat și a pronunțat insulta rasială „nigga”, termen ofensator pentru persoanele de culoare.

Anterior, Vips fusese provocat de Lawson să poarte o șapcă Red Bull în culoarea roz, iar răspunsul său a fost: „Nu, e gay”.

După apariția înregistrării, Red Bull a reacționat prompt și l-a suspendat pe Vips, care concura în Formula 2 pentru echipa Hitech Grand Prix. Până în acest moment, Hitech nu a prezentat o poziție oficială în cazul lui Vips. 

Juri Vips s-a scuzat: „Nu reprezintă valorile și principiile mele”

„Red Bull Racing l-a suspendat pe juniorul Juri Vips din toate obligațiile echipei cu efect imediat, în așteptarea unei investigații complete a incidentului.

Ca organizație, condamnăm abuzurile de orice fel și avem o politică de toleranță zero față de limbajul sau comportamentul rasist în cadrul organizației noastre”, a transmis echipa austriacă.

Între timp, Vips și-a prezentat scuzele, printr-o postare pe Instagram: „Doresc să îmi prezint scuzele pentru limbajul ofensator pe care l-am folosit în timpul unui stream de astăzi. 

Acest limbaj este în întregime inacceptabil și nu reprezintă valorile și principiile după care mă ghidez. Regret profund ceea ce am făcut, acesta nu este exemplu pe care vreau să-l ofer. Voi colabora în totalitate pentru investigație”.

Decizie radicală în Formula 1: Red Bull Racing și-a SUSPENDAT pilotul după o insultă rasială a acestuia
Juri Vips // foto: Guliver/gettyimages

Juri Vips, în Formula 2 în ultimii doi ani

Juri Vips concura în acest sezon de Formula 2 pentru echipa Hitech Grand Prix. Estonianul ocupă locul 7 în clasamentul piloților după 7 runde, cu 51 de puncte, 81 sub liderul Felipe Drugovich.

Vips făcea parte din programul de juniori Red Bull din 2018. El a condus monopostul Red Bull din Formula 1 luna trecută, în cadrul primei sesiuni de antrenamente libere de la Barcelona. Per total, Vips are două victorii și 10 podiumuri în Formula 2.

Mai multe știri din sporturi: 

HANDBAL - Transferurile anunțate de CSM București, blocate! Maghiarii nu au primit banii, conducerea nu vrea încă un „caz Eduarda Amorim”

NATAȚIE - Suporterii Stelei iau la întrebări conducerea clubului în cazul David Popovici: „Pare că nimeni nu își dă interesul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
rav410wrc
rav410wrc  •  22 Iunie 2022, 23:55

Sa-nteleg ca s-a simtit ofensat LH#44 ?! ***, nicidecum pt "***" ;)) ... *** :(( Recomand "***" :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Stevie_downer
Stevie_downer  •  22 Iunie 2022, 10:58

*** totală. Omul era în timpul liber, ce treabă are asta cu activitatea lui de pilot? Nu mai punem la socoteală că ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

radumatei
radumatei  •  22 Iunie 2022, 10:15

„A pronunțat o insultă rasială” - traducere realizată de robotul politically correct GTPC (google translate politically correct) din redacția GSP.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează