SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICA

Adio!

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2007 00:00

Zeita de la Atena a parasit gimnastica definitiv. Ponor a anuntat ieri ca se retrage la 20 de ani. Sportiva a avut prima tentativa dupa Campionatele Europene de la Volos din 2006. A stat departe de aparate aproape un an, dar in martie a decis ca e momentul unei reveniri.

Mai intii l-a avut alaturi pe Matei Stanei, apoi din iunie  a optat pentru Mariana Bitang, antrenoare alaturi de care a cunoscut gloria olimpica. Impreuna, au participat cu lotul olimpic de la Deva  la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, din luna septembrie. Catalina Ponor a ajutat echipa sa urce pe locul al treilea, dar a obtinut doar locul patru in finala de la birna.

Drumurile celor doua s-a despartit in urma cu aproape doua luni, cind Mariana Bitang a sfatuit-o pe eleva sa sa se antreneze alaturi de celelalte gimnaste de la lotul olimpic. Nici nu s-a instalat bine la Izvorani, ca au si inceput problemele de sanatate, care au determinat-o in cele din urma sa renunte definitiv la viata sportiva. O veche problema la coloana a recidivat, lucru intarit si de RMN-urile facute "Am anuntat federatia cu privire la decizia mea. Sint motive medicale si nu vreau sa-mi asum vreun risc. Acum ma gindesc la facultate si vreau sa-mi petrec Sarbatorile alaturi de familia mea", a spus Catalina Ponor. Palmaresul sportivei cuprinde 3 medalii olimpice, 5 mondiale, 7 europene.

 "Orice gimnasta care pleaca este o pierdere pentru lot. Catalina nu era deloc orice gimnasta, ci era una valoroasa. Nu putem decit sa-i multumim si sa ii respectam decizia!"
Nicolae Forminte

9 medalii de aur a cucerit Catalina Ponor la CE, CM si JO

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează