SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CE

Campionatele Europene de gimnastică, reprogramate pentru decembrie: „Suntem atenți la tot ce se întâmplă”

Silviana Sfiringu se pregătește pentru debutul la senioare // FOTO: Raed Krishan
Silviana Sfiringu se pregătește pentru debutul la senioare // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iunie 2020 16:30

Întrecerile continentale la masculin și feminin, care ar fi trebuit să aibă loc în mai, au fost împinse în ultima lună a anului.

Sportul încearcă să-și regăsească reperele, după ce pandemia de COVID-19 i-a bulversat toate evenimentele. Uniunea Europeană de Gimnastică a anunțat ieri noile date pentru întrecerile sale continentale care ar fi trebuit să aibă loc în luna mai. 

Astfel CE feminin a fost reprogramat pentru 17-20 decembrie, schimbându-se de asemenea și orașul gazdă. Inițial, întrecerea trebuia să aibă loc la Paris, însă amânarea i-a determinat pe francezi să renunțe la a o organiza, astfel competiția se va desfășura la Baku, în Azerbaidjan

Lotul feminin de senioare al României, care are cinci componente, se antrenează în aceste zile la Izvorani, iar pentru patru dintre ele, Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță, Daniela Trică, CE de la Baku va reprezenta debutul într-o competiție de senioare. 

„Sănătatea e mai importantă”, transmite UE

Întrecerea masculină și-a schimbat doar datele, ea fiind programată acum între 9-13 decembrie, tot la Baku. Formatul competițiilor rămâne neschimbat și acestea vor reprezenta în continuare o șansă de calificare individuală la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

„Având în vedere situația actuală din Europa, le-am fi putut reprograma în toamnă, însă am preferat să le fixăm în decembrie. Oricum, suntem atenți la tot ce se întâmplă și vom evolua contextul în următoarele luni. Dacă vom vedea că nu le putem organiza în siguranță, vom acționa imediat. Sănătatea antrenorilor, sportivilor și spectatorilor primează", se arată într-un comunicat al Uniunii Europene. 

Federația internațională a anunțat tot ieri că termenul limită pentru calificarea la întrecerea din Japonia este 29 iunie 2021. Maria Holbură și Marian Drăgulescu au deja asigurat biletul pentru întrecerea care se va desfășura între 23 iulie-8 august. 

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri din sport:

Rafael Nadal e categoric: „Nu mi-ar plăcea să merg acum la New York!”

Fost handbalist de la Dinamo, Baia Mare și Făgăraș acuzat de trafic de droguri!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează