SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CE DE GIMNASTICĂ

CE DE GIMNASTICĂ // Scandal în TVR! Comentatoarea Alina Alexoi a răbufnit în direct: "Vreau să știe toată lumea: comentez de pe telefonul meu! Sper să-mi deconteze televiziunea comentariul"

Alina Alexoi
Alina Alexoi

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 august 2018 17:13

Prezentă la Europenele de Gimnastică de la Glasgow, jurnalista TVR Alina Alexoi a criticat în direct, în timpul finalelor de azi, strategia televiziunii publice, care a trimis-o în Scoția fără a-i asigura condițiile prin care să transmită comentariul live al competiției.

UPDATE // 6 august, ora 14:30

TVR a remis un comunicat de presă după izbucnirea în direct a Alinei Alexoi:

”În legatură cu incidentul petrecut duminică, 5 august 2018, în timpul transmisiunii directe a finalelor feminine pe aparate de la Campionatul European de Gimnastică de la Glasgow, TVR precizează următoarele:

Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi.

Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv.

Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive: «Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului».”

"Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit.

E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu", a spus Alina Alexoi în direct. 

La o oră după intervenție, la 18:20, Alina Alexoi a anunțat în direct că a primit o pereche de căști de comentator.

La ora 21, jurnalista a explicat situația și într-o postare pe Facebook:

Vezi și: Denisa Golgotă a luat bronzul la sărituri la Campionatele Europene de Gimnastică! A salvat onoarea delegației României

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (79)
andrei.f
andrei.f  •  06 August 2018, 12:00

Alina a dat singură şi răspunsul, " La omul sărac, nici boii nu trag !". Iată situaţia TVR, după 29 de ani de la "rivoluţie"!

blocatu
blocatu  •  06 August 2018, 09:48
Postat de samertx pe 05 August 2018, 19:39

Revenind la articol, Dana Alexoi are dreptate. Trimit doamna la război fără efectele necesare? Măcar gamela, lopata și rația pe 10 zile să-i fi dat. :))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maxp
maxp  •  06 August 2018, 04:36

Imi plac astia care o iau la misto pe Alexoi ca s-a plans de situatie. Bun, totusi, pt cine s-a uitat la finalele pe aparate (presupunand ca printre astia ce comenteaza ar fi si cineva care s-a uitat), voi ati auzit cum suna? Adica nu e vorba ca aia comenta de la telefon, dar calitatea sunetului a fost deplorabila, adica o transmisie de toata jena. Femeia pt asta s-a scuzat si ca nu in acelasi timp nu are mijloacele sa caute informatii, pe care cat de mare comentator ai fi, nu le poti stii chiar pe toate, pt o calitate superioara si a comentariului. Cam asta a fost defapt problema.

Vezi toate comentariile (79)
Comentează