SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SUA

Ce pensie are Nadia Comăneci de la statul român. Suma cu care poate locui liniștită în SUA

Nadia Comăneci, foto: Guliver/gettyimages
Nadia Comăneci, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 20:55 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 22:05

Nadia Comăneci, probabil cel mai cunoscut sportiv român din istorie, locuiește acum în Statele Unite ale Americii. 

Născută la Onești și ajunsă acum la 58 de ani, Nadia Comăneci este prima gimnastă din istorie care a luat 10 perfect la o ediție de Jocurile Olimpice. Se întâmpla în 1976, la Montreal. 

Statul român are grijă de fostele campioane ale României. Nadia Comăneci are o rentă viageră de 13.149 de lei, adică 3.200 de dolari lunar, conformFanatik

Ianis Hagi, investiție majoră în București! Pe mâinile cui și-a lăsat afacerile

Sacrificiile incredibile făcute de Nadia Comăneci: „I-au dat o frunză de salată și un ceai. Atât! Era vânătă la față, săraca”

Ștefan Rusu (63 de ani), campion olimpic la lupte greco-romane în 1980, la Moscova, a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP live. Rusu a vorbit despre sacrificiile făcute de Nadia Comăneci de-a lungul carierei.

„Eu mă uitam la ce îi dădeau să mănânce Nadiei. De la București la Amsterdam, i-au dat jumătate de ou. Dar nu și gălbenuș, doar albuș. I-au mai dat o frunză de salată și un pahar de ceai. Asta în zborul de la București la Amsterdam. La Amsterdam am făcut escală. De la Amsterdam la Montreal, nu i-au mai dat nimic. Era vânătă la față, săraca. Gimnastica e cel mai greu sport. Nu există alt sport mai greu”, a povestit Ștefan Rusu la GSP Live. 

Alte știri de gimnastică aici:

Mărturie din „iad” » O gimnastă din România a dezvăluit ce a avut de îndurat: „Au început să mă numească vacă grasă, deși aveam 29 de kilograme la 12 ani”

Filmarea care a lăsat mască internetul! Ce mișcări a făcut Nadia Comăneci: „Cum adică are 58 de ani?!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
2177698748949999
Liviu Enasoae  •  02 August 2020, 08:48

Nu mai aveti loc nici de Nadia ?

zorrozabal
zorrozabal  •  01 August 2020, 21:13
Postat de Adrian Fulgos pe 01 August 2020, 16:22

Multe aberații am citit pe forumul asta, dar ce spui tu aici este una dintre cele mai mari.

***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1663755793951448
Costi Costinel  •  01 August 2020, 20:38
Postat de Ticu Troya pe 01 August 2020, 16:46

Zeita poporului roman , in anii de dupa Montreal 400000 de fetite din intreaga lume , au fost botezate Nadia !!! De trei ori a fost aleasa ,,Cea mai mare sportiva a secolulul din intrega lume” , de catre cele mai prestigioase publicatii mondiale ! Oare e mult , căt i-au dat romanii !!? Oare e putin căt a dat Nadia !!?

..asta cu ''zeita '' .. las-o jos ! A facut si ea ce a putut si ce s-a priceput !In general sportivii de top , au parte de o viata buna si cu multi bani , desi scurta!!Cand spun scurta , ma refer la perioada de timp in care lumea isi va aduce aminte de ei . ...Spre deosebire de sportivii de top , savantii de top , au in genere o viata mediocra, cu putini bani...dar viata lor poate fi eterna (nu stiu cati dintre noi isi amintesc de numele sportivului care a castigat prima olimpiada , dar suficienti isi amintesc de un Platon , Pitagora , Aristotel , Socrate...etc). Cred ca problema timpurilor noastre e ..contributia la ...''binele'' social , la progres in general !! Ca un spotiv a facut un spagat , a dat un gol sau un cos extraordinar - gadila orgoliul , si poate un pic ochiul , ... dar cam atat !! Iar din punctul asta de vedere ... da , sportivii sunt platiti prea mult !!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează