SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Larisa Iordache, despre experiența în uniforma de polițist: „E foarte serios! Vom merge în fiecare zi pe străzi”

FOTO: Instagram +49   FOTO
FOTO: Instagram

Articol de - Publicat joi, 09 aprilie 2020 17:41

Gimnasta Larisa Iordache (23 de ani) a ieșit pentru prima oară pe stradă în uniforma de polițist și povestește cum a decurs ziua ei.

Legitimată la Dinamo și angajată ca agent, Larisa Iordache, 23 de ani, a postat pe Instagram o poză cu ea în uniformă de polițist și cu un mesaj clar: „Stați în casă!”. 

Multipla campioană europeană, care a încercat să revină la gimnastică, după câteva operații la tendonul lui Ahile, a povestit cum a decurs această zi. „M-am prezentat la Secția 22, din Militari, de dimineață, la ora 8:00. Turele sunt, de obicei, între 6:00 și 14:00 și de la 14:00 la 22:00, mâine o să fiu după-amiază”, începe ea derularea poveștii. 

Larisa Iordache: „E foarte serios!”

Din voce se simte că e obosită, dar e conștientă de gravitatea situației: „Am pus poza pe Instagram pentru ca oamenii să conștientizeze că dacă am ajuns în această situație, ca și noi, sportivii și antrenorii, să mergem pe stradă, noi care ne facem treaba în sală, e foarte serios!”. 

EXCLUSIV Larisa Iordache, despre experiența în uniforma de polițist: „E foarte serios! Vom merge în fiecare zi pe străzi”

Apoi a continuat: „Oamenii nu înțeleg că nu trebuie să iasă din case și că atunci când o fac trebuie să se protejeze. Doar dacă este o problemă sau un drum superimportant, să-și cumpere alimente. Nu să iasă, pur și simplu, să se plimbe pentru că situația se înrăutățește și nu e OK". 

O muncă dificilă 

Larisa Iordache a a făcut parte dintr-o patrulă mixtă. „M-am obișnuit repede, am întâlnit persoane OK, nu a fost nimic incomod. Am oprit lumea pe stradă, am oprit și mașini. Nu am dat amendă, doar am verificat dacă au șoferii actele în regulă. Mă supraveghea colegul meu. Am avut emoții în primele dăți, dar apoi m-am obișnuit. Am făcut un instructaj înainte, unde mi s-a explicat ce avem de făcut, apoi am aplicat pe teren”, a continuat gimnasta. 

Această experiență a făcut-o să înțeleagă cât de dificilă este munca polițiștilor. „Am văzut cum oamenii aceștia stau în soare și pur și simplu este greu pentru ei. E greu și pentru că interacționează cu oamenii, chiar dacă se desface doar un pic geamul este destul de riscant”, a subliniat ea. 

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

„Am fost informați că această situație va dura o lună și jumătate sau două, speram să nu fie atât de mult. Va trebui să mergem în fiecare zi”

„A fost foarte cald afară și destul de destul de incomod să poți uniforma, dar dacă este obligatoriu, o purtăm, nu avem ce face” 
- Larisa Iordache 

5 titluri europeneare în palmares Larisa Iordache, iar totalul medaliilor sale în competiții majore, JO, CM, CE, este de șaptesprezece

 Larisa Iordache, jignită pe Facebook 

Larisa Iordache a postat și pe altă rețea de socializare poza cu ea polițistă, unde comentariile au fost extrem de jignitoare, de aceea gimnasta a simțit nevoia să revină. „Vă rog din suflet citiți mesajul din descriere pozei cu atenție și nu mai jigniți! Este urât sa jigniți și să faceți un om în toate felurile și voi să nu stați în casă sau să vă plimbați pe stradă fără să vă pese de cei din jurul vostru! Este ușor sa criticați o persoană, dar să spui o vorbă bună mai greu”, a scris ea. 

Citește și alte știri despre coronavirus:

VIDEO. O nouă simulare realizată de cercetători arată cum se poate împrăștia COVID-19 în supermarket-uri

Campionatul din Belarus se vede în România. Programul din acest weekend

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
randomm
randomm  •  09 Aprilie 2020, 21:48
Postat de persanu pe 09 Aprilie 2020, 19:32

Domnul General Ilie Năstase ce face? Sunt buni banii publici primiți ca general nu? Alții au fost pe front dar deh... Cancan nea ilie Năstase. Nu degeaba te-au interzis pe stadioanele de tenis.

ilie nastase nu primeste bani de la stat ca iordache. esti constient ca iordache ia 150 de milioane pe luna la 23 de ani.

emil1986
emil1986  •  09 Aprilie 2020, 21:04
Postat de persanu pe 09 Aprilie 2020, 19:32

Domnul General Ilie Năstase ce face? Sunt buni banii publici primiți ca general nu? Alții au fost pe front dar deh... Cancan nea ilie Năstase. Nu degeaba te-au interzis pe stadioanele de tenis.

Mai ai frati, copile? Daca da, intreaba-i cati ani are Nastase si daca nu cumva e la pensie. Eventual de cati ani. Este ca-i prins ideea?

dragos_chiva
dragos_chiva  •  09 Aprilie 2020, 20:49
Postat de persanu pe 09 Aprilie 2020, 19:32

Domnul General Ilie Năstase ce face? Sunt buni banii publici primiți ca general nu? Alții au fost pe front dar deh... Cancan nea ilie Năstase. Nu degeaba te-au interzis pe stadioanele de tenis.

Să fim serioși. În situația în care ne aflăm este mai înțelept cel ce nu dă curs invitației (domnul Ilie Năstase) decât cel care o face (domnișoara Larisa Iordache). A purta o haină militară -mai ales în cazul stării de urgență- implică a avea și o mare responsabilitate dar și capabilități deosebite. Nu este de ajuns să te îmbraci în haine de polițist și să mergi pe stradă (și Mugur Mihăescu alias Garcea poate să facă același lucru și la nevoie, chiar cu rezultate mai bune decât domnișoara Iordache). Trebuie să și poți să faci ceva în caz că situația o cere. Dacă ar fi fost selecționați pentru acest job sportivi/ sportive de la secțiile de lupte, arte marțiale, box etc. atunci lucrurile chiar aveau un sens, unul care în cazul domnișoarei Iordache lipsește cu desăvârșire. Dacă acest eveniment vi se pare unul dezirabil atunci propun să dăm uniforme la întreg poporul care vrea să defileze pe străzi (vă asigur că sunt mulți) fiindcă nu legitimația de dinamovist este cea care contează.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează