SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DECIZIE

UPDATE După ce a fost operat pe inimă, Marian Drăgulescu a fost exclus din lotul național de gimnastică: "Vreau șansa legală de a participa pe propria răspundere la Europene!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 08:20

Marian Drăgulescu a fost exclus aseară din lotul național de gimnastică, informează jurnalistul Dorin Chioțea pe pagina sa de Facebook.

Gimnastul va protesta azi în fața Ministerului Tineretului și Sportului întinzând pe trotuar cupele și medaliile obținute pentru România.

UPDATE 10:00

Drăgulescu a reacționat pe Facebook:  "Vreau șansa legală de a participa pe propria răspundere la Campionatul European Glasgow 2018! FRG nu mi-o acordă!!! 

Salutare dragilor, mă confrunt cu o situație fără precedent, în urmă cu o lună și jumătate am făcut o intervenție chirurgicală, în tot acest timp am respectat toate protocoalele și am trecut toate testele, inclusiv la institutul de medicina sportivă. Am scrisoarea de la medicii care m-au operat, că pot concura la Campionatele europene fără nici un risc". 

știrea inițială

Drăgulescu a primit avizul medicilor cardiologi că este "apt pentru efort" după ce a fost supus, cu succes, unei intervenţii chirurgicale la inimă. Ablaţia cardiacă de care a avut nevoie sportivul este o intervenţie minim invazivă ce constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a ţesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac.

Însă Federația Română de Gimnastică nu vrea sa riște. "Marocanul" e dispus chiar să concureze pe propria semnătură, lucru pe care l-a mai făcut în trecut.

Campionul român nu își va putea apăra astfel, peste trei săptămâni, la Europenele de la Glasgow (Scoția), medaliile europene (aur și bronz) cucerite anul trecut la Cluj. Competiția se desfășoară în perioada 2-12 august.

"Îmi asum întreaga resposibilitate pentru participarea la această competiţie. Marea mea dorinţă e să îmi apăr titlul cucerit în România şi să demonstrez că pot face performanţă la cel mai înalt nivel. Medicii care m-au operat mi-au dat acordul că pot face efort şi pot concura fără niciun fel de problemă, înţeleg că există un protocol, dar eu îmi asum întreaga responsabilitate. O fac atât pentru mine, cât şi pentru tot ce înseamnă delegaţia României"
Marian Drăgulescu la TV Telekom Sport, înainte de decizia oficială a FRG

Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile și are în palmares 3 medalii olimpice (1 argint, 2 bronz), 10 medalii mondiale (8 aur, 2 argint), 18 medalii europene (10 aur, 6 argint, 2 bronz).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
1392967870720326
Silvana Peng  •  20 Iulie 2018, 00:04

unicul gimnast al Romaniei a aduce medalie Romaniei la sarituri la CE Glasgow 2018

gintonic
gintonic  •  19 Iulie 2018, 12:19

Ii multumim Marocanului pentru toate bucuriile aduse !... Ii doresc sanatate si ii dau un sfat, ca de la un fan : la 38 ani, proaspat operat, lasa locul ce il clamezi, unui tanar gimnast talentat, sa guste si el emotiile si bucuria prezentei la un Campionat European!... Toate cele bune, Marian!... te rog, renunta la gestul tau de a protesta (oricum nu cred ca rezolvi nimic, decat ca o sa faca misto de tine unii si altii!)!

10203288018960160
Ovidiu Alboiu  •  19 Iulie 2018, 12:00

FRF de gimnastica este o adunatura de pierduti in spatiu ca o sa duca gimnastica in coada clasamentului european in maxim 10 ani.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează