SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  EUROPENELE DE GIMNASTICĂ

GALERIE FOTO Larisa Iordache, una dintre speranțele României la Europenele de la Cluj-Napoca: "Încerc să-mi fac integralele cât mai bine în concurs"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor +7   FOTO
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2017 21:25

Larisa Iordache a trecut peste problemele de sănătate care au chinuit-o în ultima perioadă și speră la o evoluție cât mai bună la paralele și bârnă.

Marți la Cluj-Napoca, la Campionatele Europene, a fost ziua fetelor. Și-au fixat reperele, au văzut cum se comportă aparatele, iar joi vor întra în calificări.

În a doua subdiviziune, au evoluat Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, iar în cea de-a patra Larisa Iordache și Cătălina Ponor.

Larisa este una dintre cele mai medaliate gimnaste ale României la CE, cu 11 distincții însă accidentările i-au limitat participările la competițiile majore.

Ultima participare a sa la Campionatele Europene e din 2014, de la Sofia. Marți, Larisa a făcut cunoștință cu aparatele din Sala Polivalentă și speră să aibă un concurs cât mai bun la cele două aparate la care va evolua.

Larisa, cum a fost antrenamentul pe podium?
- A fost bine, mi-a lipsit foarte mult această atmosferă, m-am simțit bine și sper ca de acum încolo pe zi ce trece să mă simt din ce în ce mai bine.

Din punct de vedere fizic cum te simți?
- Da, sunt bine. Mă bucur că sunt aici, din păcate, doar pe două aparate, însă sper din tot sufletul când ajung acasă să mă apuc și de celelalte.

Înainte de un concurs mulți sportivi își imaginează cum va fi concursul, tu faci astfel de exerciții?
- Da, trebuie să-și fixezi obiectivul foarte bine și să te duci spre el, cu pași mici mărunți, dar să ajungi spre el.

Cunoscătorii de gimnastică o știu bine pe Larisa Iordache, la ce potențial ești tu acum?
- Nu pot să dau procente pentru că nu sunt pe patru aparate, recunosc că mi-e un pic ciudat, însă mă simt bine pe cele două aparate, sper din tot sufletul să performez cât mai bine la ele.

Unde a fost mai bine în această seară la paralele sau la bârnă?
- M-am simțit bine pe ambele aparate pentru că m-am antrenat bine și mă bucur foarte tare că astăzi mi-au ieșit integralele.

Dacă ar fi să convingi un spectator să vină să vadă aceste Campionate Europene ce i-ai spune?
- Că gimnastica e un sport foarte foarte frumos atât al televizor cât și în sală, dar e mai palpitant în sala de concurs și se simte altfel.

- Gimnasta Larisa Iordache ce promite publicului?
- Eu nu promit nimic, îmi promit mie că rămân sănătoasă și o să încerc să-mi fac integralele cât mai bine în concurs.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează