SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZVĂLUIRI

Scandal imens în gimnastică » Zeci de ani de orori au ieșit la iveală: „Mă abuza cu mama în cameră”

Australianca Elena Chipizubov, la Cupa Mondială de Gimnastică din 2019, de la Melbourne // foto: Imago
Australianca Elena Chipizubov, la Cupa Mondială de Gimnastică din 2019, de la Melbourne // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 03 mai 2021 14:39 / Actualizat luni, 03 mai 2021 15:22

Comisia Drepturilor Umane din Australia a dezvăluit printr-un raport că foarte multe gimnaste ale țării au suferit abuzuri în diferite forme din anii 1980 până în ziua de astăzi.

Raportul comandat de Federația Australiană de Gimnastică, întocmit pe baza a 57 de interviuri cu sportive, membri ai familiilor și antrenori, a relevat faptul că sportivele erau de multe ori ridiculizate pentru forma fizică în care se aflau sau chiar hărțuite sexual. O parte dintre persoanele intervievate au raportat „comportament sexual nepotrivit și abuzuri care au avut loc în timpul antrenamentelor, în locuri publice sau ascunse, în vestiare și băi”, potrivit Marca.

Abuzuri în gimnastica australiană: „Aveam doar 8 sau 9 ani pe atunci”

O parte dintre sportivele chestionate au oferit mărturiii de-a dreptul șocante. „Am fost abuzată de un maseur când mă trata pentru o accidentare, aveam doar 8 sau 9 ani pe atunci. Abuzul, sexul și reclamațiile erau concepte străine pentru mine atunci. Acel om m-a abuzat în diferite feluri, de multe ori cu mama mea în cameră”, a spus o persoană.

Federația Australiană de Gimnastică a comandat raportul după apariția documentarului „Athlete A” în 2020, care a relevat abuzurile comise de Larry Nassar, fost medic al „naționalei” de gimnastică din SUA, care a împins mai multe atlete din Australia să raporteze la rândul lor abuzurile prin care au trecut.

După apariția raportului, Federația Australiană de Gimnastică a emis un comunicat în care prezintă scuze persoanelor afectate de astfel de practici. „Ne cerem scuze în fața tuturor sportivilor și membrilor famiilor acestora, care au experimentat orice fel de abuz în timp ce au practicat acest sport”.

Mai multe știri din sporturi: 

HANDBAL. România a pierdut în Muntenegru și a ratat calificarea la Euro 2022. S-a încheiat cea mai rușinoasă campanie de calificare!

BOX. Chris Arreola, ieșire oribilă după înfrângerea cu Andy Ruiz Jr.: „Totul este drăguț la jurați, mai puțin fețele lor! Să-mi s****i p**a”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
10204061186185275
Mason Dan Pintican  •  04 Mai 2021, 10:47

A SPUS :" M-A ABUZAT CU MAMA IN CAMERA"....DAR FATA AIA ERA ORFANA DE TATA?....VINA PRIMULUI ABUZ O POARTA AGRESORUL....PENTRU URMATOARELE, E DE VINA VICTIMA PENTRU CA NU A ZIS NIMANUI CE S-A INTIMPLAT....

robotzel
robotzel  •  04 Mai 2021, 10:15
Postat de george_br pe 03 Mai 2021, 20:50

Macar ai citit comentariul caruia i-am dat replica asta? Daca da, replica e valabila si pentru tine! Sau si pentru tine abuzul presupune doar viol??

dupa mintea lui ai a altora ca el nici macar violul nu trebuie sa fie ilegal. apropo ... pentru cei care nu inteleg: violul nu este doar un act sexual ci violul este inclusiv simularea unui act sexual in prezenta unei persoane fara acceptul ei si fara ca acea persoana sa aiba si discernamant.

robotzel
robotzel  •  04 Mai 2021, 10:13
Postat de gago747 pe 03 Mai 2021, 20:40

Păi explică-ne tu, iluminatule.

mama fetei nu era atenta la tot ce facea preparatorul si fata era prea mica sa isi dea seama ce se intampla. de abia dupa multi ani a inteles si a facut totul public insa ce asteptari sa ai de la tine. esti la fel ca si judecatorii care dau 1 an cu suspendare pentru abuzarea unor copii pentru ca vezi tu un copil de 9 ani si-ar fi dat acordul. eventual ii mai dai si munca in folosul comunitatii la o scoala. de preferat o scoala de fete.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează