SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ABUZ

Încă o mărturie de abuz sexual din lumea gimnasticii » Dezvăluirile unei triple campioane olimpice

Aly Raisman (centru) Foto: Guliver/GettyImages
Aly Raisman (centru) Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 noiembrie 2017 18:24

Aly Raisman, triplă campioană olimpică, a dezvăluit că a fost abuzată sexual de medicul lotului american, Larry Nassar.

Mărturia sa, care a fost așezată și în cartea "Fierce", se alătură altor peste 130 de gimnaste care au spus că au fost supuse unui tratament abuziv de cel care timp de 26 de ani a fost principalul cadru medical la ranch-ul din Texas, acolo unde se pregăteau elitele americane ale acestui sport.

Luna trecută, colega de generație a lui Raisman, McKayla Maroney, a scos la lumină episoade de abuz.

"Nu înțeleg de ce toată lumea se întreabă de ce nu am vorbit până acum în loc să se întrebe de ce oficialii au permis formarea acestei culturi a abuzului? Ce a făcut federația americană și ce a făcut doctorul Larry Nassar să manipuleze atâtea fete încât să le fie frică să vorbească", a spus Raisman la emisiunea "60 de minute" de la CBS. 

Citește și: Mărturie cutremurătoare a gimnastei McKayla Maroney, medaliată la JO: "Am fost molestată de doctorul echipei de la 13 ani până când m-am retras! Mi-a dat o pastilă să dorm în avion și m-am trezit cu el în cameră. Îmi dădea «tratamentul». Am crezut că mor"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează