SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  PROBLEME MEDICALE

Larisa Iordache a ajuns la spital după calificarea la JO de la Tokyo: „Febră, dureri, stare generală proastă”

Larisa Iordache. FOTO: Guliver/Getty Images
Larisa Iordache. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 12:28 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 16:29

Larisa Iordache (24 de ani) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a ajuns la spital imediat după calificările de la Campionatele Europene de la Basel.

Potrivit unui comunicat emis de Federația Română de Gimnastică, Larisa Iordache a făcut febră, acuzând „dureri și o stare generală proastă”. Primele concluzii ale medicilor sunt că talentata gimnastă s-ar confrunta cu o infecție la rinichi, însă investigațiile vor continua. 

Între timp, starea Larisei pare să se fi imbunătățit. Din spital, Larisa a publicat un videoclip pe contul său de TikTok, semn că situația ei medicală s-a îmbunătățit.

„Larisa Iordache a luptat cu propriul organism”

Știm cu toții că în spatele fiecărei mari performanțe regăsim ani de muncă, sacrificii, eforturi, accidentări, momentele grele, dar și multă pasiune. Calificarea olimpică de ieri a Larisei Iordache ne-a adus tuturor o mare bucurie, iar ei și antrenorilor ei o împlinire deosebită și o răsplată de neprețuit pentru tot ceea ce au construit în ultimii ani, împreună. 

Ceea ce nu se știe însă este că Larisa a concurat aseară nefiind în cea mai bună formă fizică. A luptat cu propriul organism și a tras până la capăt. Nu a mai permis vreunui impediment să îi mai stea în calea visului. O eroină am putea spune. De ce spunem asta? Pentru că Larisa a avut parte de o seară grea, o seară în care a ajuns la spital, cu febră, dureri și stare generală proastă. 

Primele investigații au dezvăluit o infecție la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfășurare. După accidentarea la tendonul ahilian din 2017 și mai multe intervenții chirurgicale și recuperări îndelungate, a mai fost nevoie de un prag de trecut pentru a ajunge la Olimpiadă. Campioana noastră l-a trecut, nu a mai permis încă o piedică. Sănătate multă, Lari! Curaj și încredere - Comunicat Federația Română de Gimnastică

Larisa Iordache merge la Jocurile Olimpice 

Larisa Iordache a obținut 13,466 la bârnă, după ce a coborât de pe aparat la o piruetă, 13,400 la sol, 14,366 la sărituri și 13, 466 la paralele. Cu un total de 54.698, Larisa a fost a patra la individual compus, după trei gimnaste din Rusia ceea ce înseamnă că a obținut biletul pentru Tokyo, Melnikova era deja calificată, iar dintre următoarele două doar una avea dreptul să obțină biletul de JO. 

Va fi a doua ediție a Jocurilor Olimpice pentru Larisa Iordache, după cea din 2012, unde a ajutat echipa să obțină bronzul.

VIDEO Marian Drăgulescu, mesaj clar pentru politicieni: "S-a dus școala românească de gimnastică! Vechiul sistem nu mai funcționează"

Citește și alte știri din sport:

UPDATE Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

VIDEO Sorana Cîrstea, în mare formă la Istanbul! Cu cine va juca în sferturi

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
robotzel
robotzel  •  22 Aprilie 2021, 13:57

multa sanatate Larisa!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează