SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ

Pisica de pe sol » Celine van Gerner a șocat în finala campionatelor europene de gimnastică: muzică din Cats, machiaj, coafură și poveste complexă

FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 07 august 2018 13:44

Olandeza Celine van Gerner a șocat în finala de pe covorul de la Glasgow, iar apariția ei a adunat multe opinii.

Una dintre cele mai comentate evoluții de la Campionatele Europene de la Glasgow, competiție care s-a încheiat duminică, a fost cea a olandezei Celine van Gerner de la sol. Gimnasta a prezentat un exercițiu pe acorduri din musicalul Cats al lui Andrew Lloyd Webber. Până aici, nimic ieșit din comun. Felul în care s-a prezentat Celine a fost cel care a stârnit toate dezbaterile în mediul online, unde s-au creat două tabere, cei care au admirat-o și cei care au spus că aceasta nu este gimnastică. Olandeza a inovat și a creat o poveste complexă prin atitudine, machiaj și coafură.

"Oricine are dreptul la o opinie, înțeleg, nu suntem obișnuite să ne machiem astfel în gimnastica artistică. Eu m-am gândit că dacă am un exercițiu pe muzică din Cats, dacă am un costum care aduce a pisică și dacă m-am calificat a opta în finală atunci înseamnă că e o ocazie unică în carieră să merg până la capăt. Am verificat regulile și nu era nicio restricție privind machiajul, așa că am zis să trecem o graniță și a fost foarte distractiv", a spus Celine pentru gymnovosti.com.

Emoțiile care au dispărut

Van Gerner, 23 de ani, a mărturisit că a surprins unele priviri lungi ale altor concurente și că pentru ea a fost dificil până s-a obișnuit cu tot ce a însemnat apariția sa.

"Când vezi doar machiajul te poți întreba care-i faza cu mine, dar după ce muzica începe totul capătă sens. Când am intrat în sala de încălzire am avut unele emoții, dar în arena mare ele au dispărut. Oamenii mă priveau ciudat pentru că nu sunt obișnuiți cu așa ceva în gimnastica artistică, dar am avut parte și de reacții pozitive", a spus Celine, care a ocupat poziția a patra la final. Pe podium au urcat Melanie de Jesus dos Santos, Denisa Golgotă și Axelle Klinckaert. În calificări, olandeză nu a evoluat având machiajul și coafura de pisică.

Celine revine după o accidentare la picior, iar exercițiul său s-a bazat mai mult pe partea artistică decât pe cea acrobatică. O latură a gimnasticii pe care Olanda a reușit să o valorifice foarte mult în ultimii ani, astfel încât a reușit să aibă o campioană olimpică și europeană la bârnă, pe Sanne Wevers. 

2 medaliia cucerit Olanda la CE de la Glasgow: un aur adus de Sanne Wevers la bârnă și un bronz adus de echipă 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  07 August 2018, 14:30

Este foarte greu sa treci peste o anume mentalitate si sa penetrezi niste sabloane invechite care tin de anume rigurozitati inchistate in anacronism. Ori, gimnastica artistica este destinata in primul rand "ochiului" si bucuriei de a satisface aceasta "arta a miscarilor". Felicitari, Celine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează