SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZBATERE

Revoltă în sportul românesc stîrnită de premierea "naționalei" de handbal: 8 nume mari alături de protestatarul Drăgulescu! Are dreptate gimnastul?

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 decembrie 2015 20:34

Gimnastul Marian Drăgulescu, cîștigător a 29 de medalii în carieră, este nemulțumit de faptul că Guvernul României a mărit premiile pentru handbalistele României, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial, ignorînd reușitele de la alte sporturi.

La acest protest s-au alăturat și alți sportivi de top ai României.

Este vorba despre Andreea Chițu, Corina Căprioriu, Simona Pop, Simona Gherman, Loredana Dinu, Anamaria Brînză, Larisa Iordache și Tiberiu Dolniceanu.

Premiile fetelor de la handbal au crescut de la 7500 de euro la 11.000 pentru fiecare componentă a echipei. 

Drăgulescu a anunțat deja că va protesta cu medalia de gît, în fața Guvernului, cerîndu-le celor din miniștrilor să mărească premiile și celorlalți medaliați. 

"Mie mi se părea corect să fim apreciaţi şi stimulaţi la fel, dar iată că argintul meu nu face cît bronzul handbalistelor. Eu am cîştigat medalia la începutul lunii noiembrie şi peste puţin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e că pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la nici un Guvern sau vreo autoritate locală să-mi dea o floare sau o diplomă", a spus gimnastul conform Mediafax. 

 

Ești de acord cu Drăgulescu?

DA
NU

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (131)
whiteredarad
whiteredarad  •  29 Decembrie 2015, 13:04

Nu sint de acord cu Dragulescu. Una este o disciplina individuala, la care evoluezi 2 minute, la maxim,5 concursuri pe an, si alta e un sport de echipa, la care sint 7-8 meciuri, de o ora,plus campionate, plus meciuri internationale. Una este sa ai un campionat european la un an, si alta e sa il ai la doi sau patru ani. Echipa de handbal, este singura echipa de sporturi cu mingea, care mai are sanse sa se califice la Olimpiada. Dl Dragulescu ( si nu umai dansul) s-a retras de citeva ori , apoi iar a revenit. Are o renta ( ca parlamentarii), frecvent si-o intrerupe si revine in activitate, pentru a lua si bani de aici, ca nu vine pe gratis ( sau pe renta). La sporturi individuale (sau de grup mic) tip gimnastica, tir, caiac-canoe, canotaj, atletism etc, te poti pregati in perioade scurte, apoi te retragi ( primesti renta), iar esti sportiv,iar te retragi. Ce este asta ?. Cred ca ar fi necesara o lege a sportului in care spre exemplu un sportiv sa nu mai poata fi legitimat la cluburi militare, unde sa aiba si grad militar. Azi e sportiv, ia bani ca sportiv, maine e ofiter, ia bani ca ofiter, apoi redevine, sportiv, etc. MAI si Ministerul Apararii sa se ocupe de munca pentru care primeste banii. Dna Lipa, actualul Ministru al Sporturilor este chestor de politie, a progresat in cariera militara , pentru fapte sportive ( si dansa "s-a retras " de citeva ori, ca sportiv). Ca Gatu, ca Nastase, ca Jenei, ca iordanescu, ca Dinu ( cu grade militare. Mai lasati-ne cu sist

116269825405300
Dan Mihai  •  29 Decembrie 2015, 02:35

daca ponta a preferat sa investeasca in baronii locali..

borat101
borat101  •  28 Decembrie 2015, 23:46

Dragulescule - Stimulentul si structura intr'o societate 100% Democratica vine 90% de la Firme Private. Este penal cu Romania. Pana si banii care trebuie sa ajunga la Departamentele de Marketing de la firmele Internationale din Romania ca Microsoft, Oracle, Lukoil, Orange Romania, etc.. sunt furati de securisti. Exemplu clasic, Dosarul Microsoft. Sa nu mai zic de firmele autohtone ca Rompetrol, Romgaz, etc... care trebuie sa fie la fel din toate punctele de vedere ale unui Business Legit Democratic...nu vrajeala comunisto-securista. In OCCIDENT banii aia sunt dati la sportivi, sa sponsorizeze cei mai buni sportivi, sa faca reclame in tara repectiva la acele firme, etc... Fie ca practici Biliard, Popice, Gimnastica, Scrima, etc... daca esti Campion National, una din firme iti ofera bani sa ii reprezinti in reclame/marketing, etc... In Romania banii aia sunt furati de SECURISTII si Neamurile lor.

Vezi toate comentariile (131)
Comentează