SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CM DOHA

România e gata de CM de gimnastică de la Doha » Cine sunt vedetele lotului și de unde poate veni surpriza

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 19 octombrie 2018 20:44

Gimnastele și gimnaștii români au ajuns la Doha, orașul care găzduiește Campionatele Mondiale, o ediție cu multe provocări pentru ”tricolori”.

Denisa Golgotă și Marian Drăgulescu, gimnaștii de a căror evoluție se legau puținele speranțe ale gimnasticii românești la Campionatele Mondiale, 25 octombrie-3 noiembrie, au ajuns în Qatar ducând după ei probleme medicale.

Gimnasta în vârstă de 16 ani a suferit o contractură musculară în timpul încălzirii weekend-ul trecut, la Naționalele de la Ploiești, în timp ce veteranul în vârstă de 37 de ani are probleme cu tendoanele. "Nu sunt sută la sută, nu e deloc cum mi-aș fi dorit", a spus cel care deține zece distincții mondiale, dintre care opt de aur.

Marian Drăgulescu revine într-o competiție majoră după ce anul trecut s-a clasat pe poziția a patra în finala de la sărituri la CM, iar în luna august nu a putut participat la CE din cauză că nu a primit avizul medical pentru a concura după o intervenție pe inimă. Un fapt pe care l-a acceptat cu greu, el protestând atunci în fața Ministerului Tineretului și Sportului.

Confirmarea de la senioare

Denisa Golgotă și-a făcut debutul într-o întrecere majoră la Campionatele Europene de la Glasgow, unde a cucerit un argint și un bronz.

"Mă bucur că a obținut cele două medalii, pentru că Denisa este o gimnastă care se hrănește din succes. A început bine la Campionatele Europene de junioare, apoi a avut confirmarea la senioare. E adevărat că mai are foarte mult de muncă în sală și că nu se situează la nivelul așteptărilor societății românești vizavi de această disciplină sportivă", a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic, înainte de ghinionul de la Ploiești. Rămâne de văzut cum va putea evolua micuța gimnastă la Doha.

Este prima ediție de Campionate Mondiale după JO 2016 unde se va desfășura și concurs pe echipe. La feminin, pe lângă Denisa Golgotă au mai făcut deplasarea Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuș, Maria Holbură și Ioana Crișan. Lotul masculin suferă și el, după accidentarea lui Andrei Groza, astfel că lui Drăgulescu i se alătură Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Adelin Kotrong și Rafael Szabo.

Obiectivul celor două echipe este clasarea între primele 24 pentru a putea concura la CM 2019, acolo unde se acordă cele mai multe bilete pentru JO 2020. Și în Qatar se împart, dar doar primele trei clasate ajung la ele. Băieții intră în calificări pe 25 octombrie, ei fiind repartizați în subdiviziunea 1, iar fetele pe 28, ele concurând în subdiviziunea 7. 

PROGRAM CM

  • 25-26 Calificări (masculin)
  • 27-28 Calificări (feminin)
  • 29 octombrie Finala pe echipe (masculin)
  • 30 octombrie Finala pe echipe (feminin)
  • 31 octombrie Finala individual compus (masculin)
  • 1 noiembrie Finala individual compus (feminin)
  • 2 noiembrie Finale pe aparate (masculin și feminin)
  • 3 noiembrie Finale pe aparate (masculin și feminin)

Competiția va fi transmisă pe TVR 2, începând cu finala masculină pe echipe.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maxp
maxp  •  20 Octombrie 2018, 22:13
Postat de Dumitru Florin pe 19 Octombrie 2018, 22:06

Daca nu este suta la suta sanatos, de ce a mai facut deplasarea??? Dragulescu lasa impresia ca se cramponeaza de statutul de concurent, desi in ultima perioada doar s-a apropiat de podium. De ce nu accepta faptul ca orice performer are o limita impusa de varsta. O iesire din scena normala ar lasa o impresie mult mai puternica si amintiri mult mai intinse in timp decat una petrecuta dupa ce nu mai ai loc in top!

Ceea ce spui este fals. In primul rand nu mai departe de anul trecut a luat un aur si un argint european. Apoi, spui ca a fost doar aproape de podium... intr-adevar, esti slab cand esti pe 4 in lume, ce sa zic! Din punct de vedere al spectatorilor macar mai avem pe cine sa vedem si in cine sa ne punem un gram de speranta. Din punctul sau de vedere, concureaza cat vrea, sunt unii care nu suporta sa se vada invinsi si ies cum zici tu, in plina glorie, pt ei conteaza prestigiul, sunt unii care de placere merg si ca simpli concurenti. Oricum, la ora actuala nu pare ca varsta il incurca pe Marian, ci absenta indelungata. El e oricum la un nivel bun si cred ca mai poate arata destule la nivel inalt. Eu personal vreau sa mai participe macar pana la JO 2020 inclusiv.

maxp
maxp  •  20 Octombrie 2018, 22:08

Declaratia lui Forminte mi se pare geniala, deci tot Denisa Golgota nu e la nivelul asteptarilor. Or fi celelalte, ce sa zic! Nu poti totusi sa zici asa ceva de numarul tau 1 de departe, fata trebuie incurajata, nu demoralizata. Rezultatele de la Europene, i-o spun eu lui Forminte, au fost total nesperate, n-a crezut nimeni ca ne intoarcem cu vreo medalie de acolo, a fost la vreo 2 minute de aur la sol. Sigur, fetele au un lot foarte slab, din pacate trebuie sa asteptam pana la anul pentru cele 2-3 junioare care au confirmat anul asta, care le-au dat clasa senioarelor la Nationale. E putin abstracta situatia, sa nu te poti baza pe ce ai mai bun, dar asta este. Singura de la senioare (exceptand-o pe Golgota) de care se mai legau niste sperante, Ioana Crisan, fata de anul trecut e in total regres in loc sa o vedem la un alt nivel in sens pozitiv. Marian nu e deloc in forma, am vazut ca si la sarituri are note de plecare destul de mici, cu care nu poate pretinde sanse la medalii. Cred ca obiectivul sau realist e sa prinda finala la sarituri si cam atat.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  19 Octombrie 2018, 22:06

Daca nu este suta la suta sanatos, de ce a mai facut deplasarea??? Dragulescu lasa impresia ca se cramponeaza de statutul de concurent, desi in ultima perioada doar s-a apropiat de podium. De ce nu accepta faptul ca orice performer are o limita impusa de varsta. O iesire din scena normala ar lasa o impresie mult mai puternica si amintiri mult mai intinse in timp decat una petrecuta dupa ce nu mai ai loc in top!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează