SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  EUROPENE

Ultimul la inele » Andrei Muntean, singurul gimnast român prezent în finalele pe aparate, nu a putut trece peste emoții și a ratat

Andrei Muntean în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Andrei Muntean în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 13 august 2018 10:25

Finala de la inele a fost una extrem de tare, cu trei punctaje peste 15,000 și cu evoluții care au ridicat publicul în picioare în sala SSE Hydro din Glasgow. 

Toate acestea nu aveau cum să-l păstreze în zona de confort pe Andrei Muntean, singurul gimnast român care a reușit să bifeze prezența în finalele pe aparate de ieri. A intrat ultimul în concurs, după evoluțiile spectaculoase ale grecului Eleftherios Petrounias, 15, 466, ale turcului Ibrahim Colak, 15,100, și britanicului Courtney Tulloch, 15,000.

Românul se calificase cu al șaselea punctaj, însă o lua de la zero. Emoții, presiune, atmosferă, toate s-au adunat, iar Andrei Muntean s-a lăsat copleșit, iar exercițiul său a avut de suferit. A avut probleme la multe elemente și a fost notat cu 11,366, primind o penalizare de 0,800. Astfel s-a încheiat evoluția echipei masculine la Glasgow. Băieții coordonați de Marius Urzică au ocupat locul 15 în calificări și nu au prins finala, care s-a desfășurat sâmbătă.

La sol, acolo unde Marian Drăgulescu a cucerit aurul în 2017, pe podium au urcat Dominick Cunningham (Marea Britanie), Artem Dolgopyat (Israel) și Artur Dalaloian (Rusia).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  13 August 2018, 17:15

Ca sa fiu sincer a fost cel mai oribil exercitiu vazut de mine vreodata intr-o finala de inele la o competitie puternica. Personal imi venea greu sa cred ca se poate rata la inele, totusi ai nostri sunt capabili de recorduri... Petrounias e fenomenal, absolut invincibil la acel aparat. Se intampla totusi ceva in sportul romanesc ce ar trebui remediat rapid, sportivii nu pot face pasul de la juniorat la seniorat, gimnastica fiind printre cele mai bune exemple, dar nu singurul sport. Andrei Muntean chiar parea un gimnast de mare perspectiva la un moment dat, momentan pare ca i se potriveste perfect zicala "nascut talent, mort speranta". Si cati n-as putea enumera din seria asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează