GIMNASTICA  ·  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Marian Drăgulescu are o armă secretă în lupta pentru aur la Tokyo: „N-a mai sărit-o nimeni!”

Miercuri, 04 Decembrie 2019

Marian Drăgulescu (38 de ani), multiplu campion mondial și european la gimnastică, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Sportivul a vorbit despre îmbunătățile aduse săriturii care îi poartă numele și despre șansele încă o medalie olimpică. 

„La Mondiale am folosit săritura Drăgulescu. Înseamnă un dublu salt înainte grupat cu jumătate de întoarcere. Am lucrat ulterior și acum vreo 2 ani de zile am mai adăugat ceva la săritură. Încă jumătate de întoarcere, astfel încât să fie un șurub complet. N-a sărit-o nimeni în competiții. Sper să-mi iasă. Este sensibilă. E foarte greu la aterizare pentru că-mi forțează spatele la intrarea pe masă. D-asta și am renunțat să o mai sar pentru că am avut dureri de spate. Am făcut o pauză. Dar o să mai încerc pentru că vreau să-mi cresc șansele în obținerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să plec cu prima șansă, nu să stau după alții.

Ăsta e visul meu să mă retrag cu aur la Olimpiadă. Am șanse, chiar cred că pot să iau aurul olimpic. Întotdeuna mi-a plăcut competiția și să fiu cel mai bun. Mereu am tras să vin acasă cu medaii. Cred că am șanse la medalie. De exemplu, la Campionatul Mondial de acum au participat cei cu care mă voi vedea și la Olimpiadă. Am ieși pe locul patru la o zecime și jumătate de locul 1. Finala a fost deschisă și oricine putea produce o surpriză. Eu sunt acolo printre cei care pot lua o medalie”, a declarat Marian Drăgulescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„De 20 de ani fac săritura Drăgulescu. Din 1999! Șapte ani n-a sărit-o nimeni, dar după au mai început alți gimnaști să aibă curajul să o facă. Nu e o săritură ușoară. Eu am simțit-o pe pielea mea după ce în 2001 am căzut în cap! M-am lovit tare de tot. Am avut probleme mari cu coloana. Acum o sar 20 de gimnaști pe plan mondial! E o săritură de top, nu e foarte ușoară, dar îți poate aduce un loc în finală. De la noi din țară nu o sare nimeni, dar sunt mulți sportivi care o fac pentru că e foarte bine cotată și are un avantaj. Că poți opri aterizarea, se poate controla! Am inventat-o pentru a controla aterizarea”, a adăugat gimnastul.

„Eu îmi analizez și săriturile pe video. Contează foarte, foarte mult prima parte a săriturii. Bătaia pe trambulină și săritura. Eu am același antrenor pe care-l am de 20 de ani. Ștefan Gal. Dânsul are 68 de ani, eu am 40. Suntem p-acolo” - Marian Drăgulescu 

Emisiunea integralăUn ministru în Guvernul României, acuzat că și-a bătut nevasta. Fosta soție a decis să iasă public și a venit cu dovezi. Reacția bărbatului: 'E real, dar reale sunt și alte lucruri care au avut loc după aceea'

Libertatea

Comentarii (1)

Viorica Alexandru  •  05 Decembrie 2019, 14:57

Va doresc sa fiti in forma...

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:00 Tenis, WTA

Turneul din Adelaide

Digi 2
14:00 Fotbal, La Liga

Levante - Alaves

Digi 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Premier League

Watford - Tottenham

Eurosport
16:00 Fotbal, Serie A

Lazio - Sampdoria

Digi 3, Look Sport
16:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Borussia Dortmund

Digi 2, Look Sport 2
17:00 Fotbal, La Liga

Real Madrid - Sevilla

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
17:00 Fotbal, Premier League

Man. City - Crystal Palace

Eurosport
19:00 Fotbal, Serie A

Sassuolo - Torino

Digi 3, Look Sport 2
19:00 Baschet M

U-BT Cluj-Napoca - Steaua

Digi 4, Look Sport
19:00 Fotbal, Turcia

Gaziantep – Fenerbahce

Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Union Berlin

Bundesliga
19:30 Fotbal, Premier League

Newcastle - Chelsea

Eurosport
21:45 Fotbal, Serie A

Napoli - Fiorentina

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga

Eibar - Atletico Madrid

Digi 4, Look Sport
Program TV complet

Liga 1