SPORTURI  »  HANDBAL  »  IN MEMORIAM MARIAN COZMA

9 ani fără "Păsărilă" » Azi se împlinesc 9 ani de la dispariția lui Marian Cozma

Articol de GSP - Publicat joi, 08 februarie 2018 14:33

Azi se împlinesc nouă ani de la moartea cumplită a handbalistului Marian Cozma, care a decedat după ce a fost înjunghiat în inimă, la ieşirea unui club din Veszprem, oraşul maghiar pentru clubul căruia juca.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de câţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei.

Un grup de trei agresori l-a atacat pe handbalist, românul fiind înjunghiat de trei ori în inimă. Alţi doi colegi, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost şi ei implicaţi în conflict. Un alt coechipier, Ferenc Ilyes, a încercat să-l salveze făcându-i respiraţie gură la gură lui Marian Cozma, dar nu a reuşit să-l resusciteze.

Marian Cozma a jucat în România la Dinamo, tatăl său, Petre, fiind cel care l-a îndrumat către aceste sport. La echipa bucureşteană, cu care a şi câştigat un titlu de campion al României, a evoluat între 2002 şi 2006, când s-a transferat la Veszprem. 

La formaţia ungară, Cozma a participat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma, care juca pe postul de pivot, a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În acelaşi an, el a reuşit să cîştige primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF.

Cei trei agresori au primit pedepse cu închisoarea. astfel, Ivan Sztojka ispăşeşte o pedeapsă de 13 ani, în timp ce Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth sunt condamnaţi la câte 18 ani în spatele gratiilor.

Marian Cozma

- campion al României cu Dinamo şi al Ungariei cu Veszprem
- a câştigat Cupa Cupelor cu Veszprem (2008)
- a jucat 60 de meciuri pentru echipa României, pentru care a înscris 115 goluri

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
344018929370831
Adrian Nistor  •  12 Februarie 2018, 09:16

Un gand bun pentru un tanar care avea o viata in fata!Respect pentru echipa din Ungaria care a facut mai mult decat toata Romania pentru memoria handbalistului roman! Sincere sentimente de compasiune pentru parintii loviti de soarta!

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 21:39

Nu am crezut atunci cum au putut sa-l atace pe Cozma.Avea o statura de invidiat , puternic , a fost o lovitura cumplita pentru noi. Imi amintesc de tatal sau care juca extrema la Nationala. Sper sa nu ma insel ,au trecut multi ani de atunci. 2,11 avea inaltime Marian ,era cel mai inalt handbalist din lume.De aceea i se spunea pasarila. Cumplit.

zagna
zagna  •  08 Februarie 2018, 17:25

Numai un ne$imtit foloseste o porecla la pomenirea unui decedat...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează