SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE TINERET

A doua victorie la Mondiale! România s-a distrat cu Paraguay, căreia i-a înscris 41 de goluri! Există însă un motiv de îngrijorare

FOTO: Dan Potor
FOTO: Dan Potor

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 19:11

Naționala de tineret a României a bifat al doilea succes la Mondialul din Ungaria, în fața amatoarelor din Paraguay.

Antrenorul Gheorghe Tadici a ales să joace fără piesele importante ale echipei Sorina Târcă, Daria Bucur și Raluca Petruș. Mai mult, în prima parte nu și-au făcut apariția pe teren nici Daciana Hosu, Andreea Popa sau Teodora Popescu.

În aceste condiții, România s-a chinuit din greu în fața unei echipe care s-a agățat de orice balon. Sud-americancele au fost extrem de arțăgoase și s-au apărat la limita regulamentului. Au și primit 8 eliminări de două minute!

"Tricolorele" au greșit mult, au ratat din situații bune, ieșind în evidență doar interul Andreea Tecar și portarul Cristina Lung. La pauză a fost doar 16-13 pentru românce!

În partea a doua Tadici a băgat forțe noi, apărarea a funcționat mult mai bine în zona centrală, iar România a punctat mult pe contraatac, mai ales prin Andrada Berbece. De la 24-20 în minutul 43 s-a ajuns la 38-22 în minutul 57, diferența de 16 goluri fiind consemnată și la final: 41-25.

Au marcat pentru România: Andrada Berbece 10 goluri, Andreea Popa 8, Andreea Tecar 7, Alexandra Severin 7, Alexandra Badea 3, Alexandra Banciu 3, Teodora Popescu 2, Diana Nichitean 1.

Pentru "tricolore" acum vor urma meciurile importante, urmând să întâlnească în ordine Olanda (5 iulie, ora 19:00), Danemarca (7 iulie) și Angola (8 iulie). În primul meci, România a învins Japonia cu 32-30.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  05 Iulie 2018, 07:01

Cand incepi cu victorii la 2 goluri contra Japoniei si ai 3 goluri avans la pauza cu Paraguai, e cam clar care e nivelul performantei ce poate fi obtinuta.

aius
aius  •  04 Iulie 2018, 22:17

Ce bine ca e televizat !:)))Multumim mass-media din Romania !!!!!Rusine !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează