SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA - NYKOBING

Absențe importante la SCM Craiova înainte de meciul din Cupa EHF! Ce jucătoare nu vor evolua: “Avem mari probleme de lot, dar sperăm la victorie!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 ianuarie 2019 14:58

SCM Craiova joacă sâmbătă, de la ora 19:15, cu Nykobing, în grupele Cupei EHF. Sport. Meciul va fi în direct pe TV Digi Sport. Deţinătoarea trofeului nu le poate folosi pe Zamfir, Ţicu şi Costa, iar Stanciu şi Nikolici sunt incerte.

Problemele de sănătate din lotul deţinătoarei Cupei EHF parcă nu se mai termină. După ce Ţicu, Vizitiu, Trifunovici şi Ianăşi au lipsit pe finalul anului trecut, acum ultimele trei au revenit pe teren, dar sunt alte handbaliste cu probleme de sănătate.

Pentru oltence, cea mai mare absenţă este cea a golgeterului Cristina Zamfir, interul stânga care trăgea echipa după ea. Cristina s-a operat în decembrie anul trecut la umărul drept şi nu va putea reveni pe teren decât peste o lună. "Ea acuza o tendinită cu depunere de calciu pe partea interioară a osului acromion. În ultimul timp însă, durerile deveniseră insuportabile. Am decis să se opereze pentru că exista chiar riscul să nu mai poată juca handbal, problemele acolo să se agraveze", a declarat antrenorul Bogdan Burcea.

Transferată în această iarnă de la Măgura Cisnădie, extrema dreapta Mariana Costa nu va intra nici ea la întâlnirea cu Nykobing. "A avut o fisură la peroneu, a făcut un RMN şi sigur de săptămâna viitoare poate să joace. Ar putea forţa şi acum, dar nu are rost să riscăm o accidentare mai gravă", a adăugat Burcea. 

Repuneri rapide şi experienţă

Portarul Flori Stanciu trebuie şi ea să se opereze de menisc, iar Zelika Nikolici a venit accidentată de la Campionatul European, unde a participat cu naţionala Serbiei."A avut o ruptură musculară, la RMN a reieşit că s-a închis, dar acum rămâne de văzut cât poate să joace", a subliniat Burcea.

Nykobing a ajuns sezonul trecut în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor, învingând pe teren propriu şi pe CSM Bucureşti. Echipa pregătită de Jakob Larsen are multă experienţă competiţională, având în componenţă patru internaţionale suedeze, două japoneze, dar şi câteva daneze care au jucat ani buni în naţionala ţării lor. 

"Trebuie să fim foarte atenţi la repunerile lor rapide, nu avem timp să facem prea multe schimbări atac-apărare. E o echipă care face puţine lucruri pe teren, dar le face foarte bine", a declarat Bogdan Burcea.

"Va fi un meci foarte greu. Le-am studiat şi trebuie să anihilăm jocul lor cu pivotul, care după mine e principalul atu. Ar mai fi contraatacurile, dar am încredere că ne vom replia rapid", a declarat şi pivotul Timea Tătar. 

Sezonul trecut, Craiova a câştigat toate meciurile de pe teren propriu, trecând şi atunci de o altă echipă daneză, Randers. "Am câştigat jocurile şi am făcut-o şi la scor, pentru că am stat mai bine la directe cu fiecare dintre adversare. Acum e foarte greu din cauza problemelor de lot, dar eu tot sper într-o victorie", a încheiat tehnicianul oltean. 

Au câştigat Cupa Danemarcei

Nykobing Falster a câştigat în 2017 pentru prima dată titlul în Danemarca, furnizând la acea vreme o mare surpriză. În penultima zi a lui 2018, adversara Craiovei şi-a mai trecut în cont un succes. S-a impus în finala Cupei Danemarcei, după ce a trecut cu 28-26 de campioana en-titre, Odense. Suedeza Angelica Wallen, cu 5 reuşite, a fost principala marcatoare, dar evoluţii bune au avut şi Emelie Westberg, Lærke Pedersen, Dione Housheer şi Kristina Kristiansen, fiecare trecându-şi în cont câte 4 reuşite. A fost prima Cupă a Danemarcei din istoria clubului. 

4 victorii a adunat Nykobing Falster în acest sezon al Cupei EHF, calificându-se în faza grupelor după succese duble la Iuventa Mihalovce (Slovacia) şi H 65 Hoors (Suedia)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
aius
aius  •  04 Ianuarie 2019, 18:00

Hai Craiova !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează