SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Adrian Vasile încasează 10.000 de euro pe lună de la CSM București, dar nu e mulțumit: „Prin prisma muncii pe care am făcut-o în ultimii doi ani cred că am câștigat puțin!”

Adrian Vasile / Sursă foto: GSP +20   FOTO
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 29 august 2022 11:09 / Actualizat luni, 29 august 2022 13:03

Adrian Vasile, 39 de ani, este unul dintre cei mai de succes antrenori de handbal ai României. A fost jucător de handbal, iar ulterior a ajuns să antreneze echipa CSM București, dar și echipa națională de handbal feminin. 

Considerat „cel mai sexy antrenor român", la 1,81 de metri înălțime, atent la aspectul fizic, la cum se îmbracă, Adi Vasile a fost invitatul noului sezon al emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, vorbind atât despre detalii din cariera sa, cât și despre viața sa personală.

Adrian Vasile, despre banii pe care-i câștigă

Adrian Vasile este și unul dintre antrenorii foarte bine plătiți din handbalul feminin. Remunerat cu 10.000 de euro/lună de clubul finanțat de Primăria București, salariu la fel precum Kim Rasmussen (Gloria Bistrița), bucureșteanul este în top. „Câștigați cât meritați?”, l-a chestionat Denise Rifai. 

Prin prima rezultatului de anul trecut, nu! Prin prisma muncii pe care am făcut-o în ultimii doi ani, extra antrenor, cred că am câștigat puțin! Da, mi-ajung banii de la un salariu la altul, nu sunt cheltuitor, sunt chibzuit, deși știu să mă bucur de viață. Media este corectă, între munca depusă și rezultat”, a răspuns antrenorul.

  • În ultimele două sezoane, CSM București n-a ajuns nici măcar o dată în Final Four-ul Ligii Campionilor. Pe plan intern, „tigroaicele” au luat un titlu, o Cupă și o Supercupă.

5.079 leieste salariul mediu în București, conform statisticiromania.ro

Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
+16 FOTO

Adrian Vasile, despre primarul Nicușor Dan: „Dânsul înțelege că are nevoie de oameni de excelență”

Adi Vasile a fost chestionat dacă se numără printre protejații primarului Capitalei, Nicușor Dan. 

„Nu cred că mă protejează, dânsul înțelege că are nevoie de oameni de excelență în subordonatele Primăriei.

Nu aș pune detașarea doamnei Gabriela Szabo de la CSM București într-o conexiune directă cu mine, cred că e cu totul altceva”, a declarat antrenorul, explicând apoi cum au fost interacțiunile cu edilul șef al Bucureștiului.

„Am avut plăcerea de două ori de a sta de vorbă cu dânsul. Prima întâlnire a durat două ore, cel puțin. Am fost extrem de plăcut surprins de faptul că domnul primar mi-a pus doar întrebări-cheie, de mare valoare, de atunci mi-am dat seama că-l interesează extrem de tare fenomenul sau poate așa era dânsul, extrem de bine pregătit la întâlnirea despre handbal și despre CSM București. Asta mi-a dat încredere”, a mai spus el.

Cât au durat întârzierile salariale

Antrenorul CSM București a recunoscut că el și echipa au trecut peste întârzierile salariale din trecut. „A fost o perioadă tare dificilă la club, n-a fost ușor să gestionez situația. Minim doi ani de zile au fost întârzieri salariale. De prin 2019 până în 2021, nu vreau să leg problema de primari, ci de ani. 

Au fost constant întârzieri salariale, de câte patru luni! Cred că mai tot clubul era în aceeași situație. Simți că ajungi la capătul puterilor. Mă bucur că s-a rezolvat, simțim stabilitate”, a mai comentat Adi Vasile.

Adrian Vasile: „Da și nu cu Gigi Becali”

Antrenorul din handbalul feminin a fost chestionat și dacă ar vrea un patron de tipul Gigi Becali. „Îți dorești ca antrenor, ca jucător, pe cineva care să te vegheze, să aibă grijă de tine, evident, să fii premiat. Necunoscându-l bine pe domnul Gigi Becali, nu știu dacă mi-ar fi plăcut sau nu să-l am ca patron.

Handbalul are nevoie de mai mulți bani privați, de a le facilita acest lucru. Dacă mi-ar plăcea să-l am pe Gigi Becali patron la clubul la care lucrez? Da și nu! Pot să-mi formez o părere văzându-l până acum la televizor. 

Da” fiindcă este un om care recompensează performanța, așa cum îl văd eu, îi place viața din teren a sportivului. „Nu” fiindcă în acea postură nu poți lua decizii impulsive, trebuie să dai dovadă de mult echilibru și să ai încredere în staff-ul tehnic pe care-l ai”, a mai zis tehnicianul.

Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
Adrian Vasile / Sursă foto: GSP
+16 FOTO

Am locuit cu părinții destul de mult, până la 24 de ani. Am stat chiar prea mult, așa a fost să fie. Înțelegeam realitatea, am acceptat-o, am luptat ca să o schimb. Am apartamentul meu din 2020.

- Adrian Vasile, antrenor CSM București

Handbalistul Adrian Vasile cred că merită o notă de trecere ca sportiv, 6. Pentru ambiția și dragostea pentru sport merită 10. Sunt mulțumit de mine, am simțit multe momente în care am vrut să mă opresc. Dar a contat dragostea pentru sport, să iau în considerare cuvintele tatălui meu «muncește, muncește tot timpul». 

- Adrian Vasile, antrenor CSM București

VIDEO Adi Vasile, despre cât de greu este să o antrenezi pe Cristina Neagu

Citește și alte știri din handbal: 

FOTO Egal spectaculos în Rapid - CSM București, derby-ul primei runde din Liga Florilor

Șah la rivală » Steaua l-a transferat pe handbalistul cu 5 titluri la Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
tipsy
tipsy  •  01 Septembrie 2022, 16:59

Este un nerusinat. Nici macar nu e vorba (doar) de performante, sau ca restul romanilor sunt saraci, e vorba ca el e antrenor la un club care nu produce nimic, nu are nicio utilitate, nu vinde nimic ... si totusi el castiga 10 mii de euro pe luna si nu-i ajung. Cat produce Adrian Vasile pentru CSM Bucuresti, prin prezenta lui acolo? 100-200 de euro pe luna? NE RU SI NAT!

ceaiuri
ceaiuri  •  30 August 2022, 17:59

cand un partid (poate sa fie prima etnitate ce organizeaza primul sindicat..privat)o sa conduca ,nu vom mai avea venituri la bugetari..asa nesi mtite,daca nu ma insel Neagu a fost intrebata de contractul semnat si a zis ca merita..toti banii ,gandire tot de bugetar

Mediensis78
Mediensis78  •  30 August 2022, 11:40

Bai nea Vasile , sti cati romani traiesc cu 300-400 euro / luna si chiar muncesc pentru ei in fiecare zi de dimineata pana seara .

Vezi toate comentariile (21)
Comentează