SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

AZI E ROMÂNIA - NORVEGIA // De ziua ei, una dintre cele mai importante handbaliste din istoria României vrea victoria cu Norvegia

Cristina Vărzaru // FOTO: Cristi Preda
Cristina Vărzaru // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2018 12:22

Cristina Vărzaru , secretarul general al FRH, îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Brest, acolo unde susţine echipa României. Fosta extremă dreapta nu vrea cadouri de la fete, ci doar ca ele să fie mulţumite la finalul partidei cu Norvegia, de diseară. 

  • România - Norvegia se joacă azi, de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR1!

Ani la rândul Cristina Vărzaru şi-a sărbătorit ziua de naştere în cantonamentul lotului naţional, pe vremea când îmbrăca tricoul cu numărul 13 al primei reprezentative. Acum, oficialul FRH, care împlinește 39 de ani, e tot în sânul lotului naţional, dar din altă postură.

"Pentru mine este o zi ca oricare. Pentru fete e una mai specială, au meci cu Norvegia şi dacă vor câştiga, au şanse mari să ajungă în semifinale. Nu vreau cadouri, nu le cer nimic, ele trebuie să joace pentru ele, să fie ele fericite şi mulţumite atunci când s-a terminat disputa cu nordicele", a declarat Vărzaru.

E mulţumită de ceea ce a văzut în primele două jocuri. "O echipă naţională a României foarte determinată, o echipă care joacă orice atac începând de la o combinaţie, o schemă, se cunosc traseele, au avut eficienţă la finalizare, o echipă pregătită pentru competiţie.

Apărarea a jucat foarte bine, sunt doi portari foarte buni. Până acum lucrurile merg perfect, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Trebuie să menţinem acest ritm şi dacă vom putea, se vor întâmpla lucruri măreţe", crede Cristina.

"Nu sunt necunoscute pentru noi!"

Cristina Vărzaru îşi aduce aminte cum pregăteau "tricolorele" partidele cu Norvegia, una dintre cele mai bune naţionale din lume.

"Cu multe ore video, naţionala Norvegiei nu e o necunoscută pentru noi. Joacă acelaşi stil, în mare viteză, au combinaţiile foarte bine puse la punct, le pot suplini pe cele două stângace care lipsesc. Ritmul de joc e extraordinar, unul dintre punctele forte, ca să ne gândim la o victorie ar trebui să fie replierea", consideră Vărzaru.

Presiunea e mare pe norvegience care, în cazul unei înfrângeri, ar putea să plece fără nici un punct în grupa principală de la Nancy.

"Norvegia a mai pierdut un meci în faza grupelor, dar nu şi-a mai permis să-l piardă şi pe al doilea. Are această mentalitate de a trece peste o înfrângere. Şi aţi văzut evoluţia din partida cu Cehia. Noi, pe de altă parte, am făcut două jocuri bune, detaliile vor conta, vor face diferenţa diseară", spune Vărzaru.

"Nu-i plac aruncările de pe extremă!"

Cristina a jucat în aceeaşi echipă, la Viborg, cu Katrine Lunde, portarul de 38 de ani al Norvegiei.

"Îi ştiu mentalitatea, întotdeauna îşi doreşte să joace la echipa naţională. Şi Loke la fel, sunt două handbaliste fenomenale. Două profesioniste. Katrinei, pe de altă parte, nu-i plac aruncările de pe extremă. Şi ne aducem aminte, de-a lungul timpului, că România a marcat mult cu extremele împotriva ei. Să dea Dumnezeu să fie la fel şi acum!", a subliniat Vărzaru

 20 21

2

Marian Ursescu e corespondentul GSP în Franța și transmite cele mai noi informații de la Campionatul European!

Vezi și:  E momentul să le batem! De ce jucătoarele lui Ambros Martin au o șansă uriașă astăzi, în fața nordicelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close