SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Baia Mare organizează Final Four-ul EHF European League!

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 13:35 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 22:35

S-au tras la sorți semifinalele: Minaur va întâlni Nantes Atlantique, iar Siofok va juca împotriva danezelor de la Ikast

Joi a avut loc la Viena tragerea la sorți a meciurilor din Final Four-ul EHF European League, acolo unde este calificată și Minaur Baia Mare. Cu această ocazie, Federația Europeană de Handbal a anunțat și gazda turneului final, programat pe 8-9 mai.

Orașul Baia Mare va găzdui cele patru partide. Inițial, antrenorul Costică Buceschi anunțase că, din motive financiare, Baia Mare nu e interesată de Final 4. Lucrurile s-au schimbat între timp, mai ales că miza e uriașă. Dacă Minaur Baia Mare va câștiga trofeul, atunci va avea asigurată participarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

Tragere la sorți accesibilă

Minaur Baia Mare a avut noroc și la tragerea la sorți. A nimerit peste cea mai accesibilă echipă: Nantes Atlantique. Nantes a terminat pe locul 3 sezonul regular în Franța, după puterile Brest și Metz. Au căzut între timp pe locul 6, după primele meciuri din play-off. Nantes este echipa care în calificările EHF European League a eliminat Gloria Buzău, la un singur gol diferență, la general: 44-43.

Ulterior, Nantes a câștigat grupa din care au mai făcut parte Lada Togliatti (Rusia), Kastamonu (Turcia) și Perla Lublin (Polonia). În "sferturi", franțuzoaicele au trecut de Zvezda Zvenigorod (Rusia). Nantes este antrenată de Guillaume Saurina, fostul jucător al CSM București. Cele mai valoroase handbaliste ale echipei sunt Adriana Placzek, portarul naționalei Poloniei, Bruna de Almeida, componentă a naționalei Braziliei, Camille Ayglon Saurina, campioană mondială și europeană cu naționala Franței, Blandine Dancette și Marion Maubon, componente ale reprezentativei Franței, dar și suedeza Nathalie Hagman sau daneza Lotte Griegel.

Favorită 3 la pariuri

Minaur Baia Mare e cotată cu șansa a treia de casele de pariuri la câștigarea trofeului, după Siofok și Ikast. Federația Europeană de Handbal a creditat însă formația maramureșeană cu prima șansă. În actualul sezon al EHF European League, Minaur a pierdut un singur meci, și a câștigat 7.

Programul Final 4

8 mai 
Minaur Baia Mare-Nantes Atlantique
Ikast Herning-Siofok KC 
9 mai 
Finalele

Patru brazilience și antrenorul cu care selecționata „Carioca” a câștigat titlul mondial în 2013 au semnat cu Brăila

Sezon încheiat pentru Siraba Dembele! Franțuzoaica de la CSM București pierde și Jocurile Olimpice

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  16 Aprilie 2021, 18:46

Sper sa castige.Cel mai greu va fi cu Siofok.

leu.mr
leu.mr  •  15 Aprilie 2021, 16:00

Atlantique Ikast Herning-Siofok KC 9 mari Finalele "Jurnalisti"

Vezi toate comentariile (2)
Comentează