SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Nora Mork, cel mai prost transfer din istorie la CSM București » Sumă uriașă primită din bani publici pentru 31 de minute jucate!

Nora vorbește cu maseorul Radu Șuță după accidentarea în Supercupă FOTO CSM București
Nora vorbește cu maseorul Radu Șuță după accidentarea în Supercupă FOTO CSM București

Articol de - Publicat duminica, 21 iunie 2020 15:29 / Actualizat duminica, 21 iunie 2020 17:14

Aducerea Norei Mork (29 de ani), în vara trecută, este de departe cea mai proastă mutare pentru CSM București 

CSM București a făcut, vara trecută, unul dintre cele mai costisitoare transferuri din istorie, cel al Norei Mork, interul dreapta al naționalei Norvegiei. Acesta avea să se dovedească până la urmă și cel mai nereușit transfer din istoria handbalului feminin românesc! 

Gyor a renunțat la ea 

Nora Mork venea de la campioana Europei, Gyor, echipă pentru care jucase trei sezoane. În ultimele două însă, nordica fusese mai mult accidentată. Într-un meci de Liga Campionilor, cu Nykobing, în februarie 2018, Nora Mork și-a rupt încă o dată ligamentele încrucișate la genunchiul drept. 

Când recuperarea era aproape pe final, genunchiul drept a cedat din nou la unul dintre antrenamente. Alte șase luni de recuperare și alte probleme pentru micuța jucătoare. Când contractul cu Gyor a expirat, campioana Europei i-a transmis jucătoarei că pentru o nouă înțelegere, trebuie să treacă de un control medical amănunțit. Mork se pare că s-a opus, iar Gyor a renunțat la ea. 

Fără control medical la CSM București 

Așa a ajuns fosta campioană mondială și europeană la București. Când a semnat cu CSM București, Nora Mork se afla încă în perioada de recuperare după a 9-a operație suferită. Nu a putut astfel să efectueze teste medicale în regim de efort la o intensitate de sută la sută. 

14.200 de euroera contractul lunar al Norei Mork, a doua cel mai bine plătită jucătoare de la CSM București, după Cristina Neagu

A dat însă asigurări că totul decurge OK și că va putea reveni pe teren. CSM a făcut o mare greșeală. Nu a pus în contractul de joc o clauză legată de o nouă accidentare. Sau poate că impresarii jucătoarei nu au fost de acord cu această clauză. 

Nora Mork era una dintre cele mai importante handbaliste din lume și orice clauză, în plus sau în minus, costă. A semnat cu CSM București pentru doi ani, având unul dintre cele mai mari contracte din echipă. 

Primele probleme au apărut la un turneu în Suedia 

La CSM, Nora a venit cu o mare poftă de joc. Handbalul îi lipsise enorm după pauza de un an și jumătate. Dorea să demonstreze de ce este în stare și mai ales că rămâne unul dintre cei mai buni interi dreapta din lume. 

A plecat cu „tigroaicele" în cantonament în Germania și Suedia. Într-un meci de pregătire, la Skovde, în august 2019, Nora Mork a mai suferit o accidentare la genunchiul stâng, dar atunci a fost doar o sperietură. Ligamentul nu s-a rupt, ci doar s-a întins. 

5.496 de euroa încasat Nora Mork pentru fiecare minut jucat la CSM București

S-a rupt în Supercupa României 

Pe 25 august 2019, la Brașov, în Supercupa României, Nora Mork a făcut o primă repriză excelentă în fața celor de la SCM Rm. Vâlcea, marcând de patru ori. 

În chiar primul minut al celei de-a doua reprize, Nora Mork a încercat o schimbare de direcție. A vrut să treacă pe lângă daneza Ann Grete Norgaard, dar i-a fugit genunchiul și imediat a căzut pe suprafața de joc. A ieșit șchiopătând de pe teren, a plecat la vestiare și a revenit imediat. 

S-a așezat însă lângă banca de rezerve și a început să plângă. Erau primele și ultimele 31 de minute ale norvegiencei la CSM București. Deși mai avea un an de contract, Nora Mork și-a reziliat contractul, invocând probleme familiale.

Ea și-a dorit să se întoarcă acasă, în Norvegia, acolo unde se spune că va juca pentru Vipers Kristiansand. Transferul la CSM București s-a dovedit a fi un fiasco, neputând să-și ajute echipa într-un sezon în care vicecampioana României ar fi avut mare nevoie. 

6 medaliia câștigat Nora Mork cu naționala Norvegiei în toate competițiile, dintre acestea patru fiind de aur. E de patru ori câștigătoare a Ligii Campionilor

La fel a fost și cu Amandine Leynaud 

Nora Mork, cel mai prost transfer din istorie la CSM București » Sumă uriașă primită din bani publici pentru 31 de minute jucate!

În 2012, Oltchim Rm. Vâlcea a adus-o în poartă pe Amandine Leynaud, portarul naționalei Franței. Leynaud a ajuns în iulie la Rm. Vâlcea și după două săptămâni de pregătire s-a accidentat. A suferit, ca și Mork, tot o ruptură a ligamentelor încrucișate. 

Avea pe atunci 26 de ani și era unul dintre cei mai în vogă goal-keeperi din handbalul european. Nu a apucat să joace niciun minut în meciurile campioanei de atunci a României. Oltchim și jucătoarea care a ajuns apoi la Vardar Skopje și Gyor s-au înțeles să rezilieze contractul, Oltchim trebuind să o plătească pe franțuzoaică pe perioada recuperării de șase luni.

O altă mare "țeapă", Emilia Turei 

Nora Mork, cel mai prost transfer din istorie la CSM București » Sumă uriașă primită din bani publici pentru 31 de minute jucate!

În sezonul 2013-2014, pe când CSM București abia începea să-și construiască o echipă puternică în handbalul românesc, a fost anunțat cu surle și trâmbițe transferul rusoaicei Emilia Turei, care avea 29 de ani pe atunci. 

Extrema stânga, triplă campioană mondială cu naționala Rusiei, medaliată cu argint și la Jocurile Olimpice, și la Campionatele Europene, avusese o carieră strălucită, dar era, se pare, accidentată și nu mai putea evolua. 

A semnat cu CSM București, dar apoi imediat a și reziliat contractul. Nu a apucat să joace niciun minut la CSM. Tot atunci, jucătoarea de culoare a renunțat la cariera profesionistă, problemele de sănătate obligând-o, practic, să-și încheie cariera.

Citește mai multe știri din handbal:

Una dintre cele mai bune extreme stânga din lume, Martine Smeets, a semnat cu CSM București + O revenire de marcă: Barbara Lazović

Cel mai bun pivot din lume, Linn Blohm, vine la Baia Mare

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
446194735563038
Cony Nick  •  24 Iunie 2020, 21:26

poate aveti si alte stirii despre handbal...chiar sa stai cu articolul cu Nora Mork peste o saptamâna este ridicol...ea a fost...

949705161726499
Sergea Andrei  •  24 Iunie 2020, 11:13

Ma bucur ca v-ati gasit timp si de adevaratele afacerile paguboase ale CSM-ului nu Neagu despre salariu careia ati scris mai ceva ca al Andreei Esca.Neagu marcheaza la foc automat altele fac figuratie.

ceaiuri
ceaiuri  •  22 Iunie 2020, 19:11

nu e slab cine cere,e slab cine da ...si cu un mic efort sigur mai gasim o jucatoare...nordica care a stat mai mult accidentata(sa nu mai amintim de cele....nereusite)eu zic ca tot ale noastre sunt mai..talentate

Vezi toate comentariile (4)
Comentează