SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

5 jucătoare nominalizate pentru „Handbalista anului 2019” » Cristina Neagu nu a prins lista

Estavana Polman
Estavana Polman

Articol de - Publicat joi, 02 iulie 2020 19:05 / Actualizat joi, 02 iulie 2020 20:27

Trei olandeze, o rusoaică și o norvegiancă sunt propunerile IHF (Federația Internațională de Handbal) pentru „World Player of the Year”.

Anna Viahireva (Rusia), Estavana Polman (Olanda), Stine Oftedal (Norvegia), Lois Abbingh (Olanda) și Tess Wester (Olanda) sunt nominalizările făcute de Federația Internațională de Handbal la „Jucătoarea anului 2019". 

Olanda și-a luat partea leului după ce a câștigat titlul mondial în Japonia. Portarul Tess Wester, golgeterul Mondialului Lois Abbingh și centrul Estavana Polman au avut evoluții foarte bune pe parcursul Mondialului, iar acest lucru a contat.

Anna Viahireva a impresionat și ea, la naționala Rusiei, fiind de departe cea mai bună jucătoare a medaliatei cu bronz. Viahireva a jucat și finala Ligii Campionilor cu echipa sa de club, Rostov Don. Norvegianca Stine Oftedal a prins semifinalele Mondialului cu Norvegia, dar a câștigat Liga Campionilor cu Gyor. 

Fanii vor putea vota între 3 și 18 iulie pe site-ul IHF, urmând ca jucătoarea anului să fie anunțată pe 18 iulie. Ultimele trei distincții ale "World Player of the Year" au intrat în posesia româncei Cristina Neagu.

Citește mai multe știri din handbal:

CSM București și SCM Rm. Vâlcea și-au aflat adversarele din Liga Campionilor! Cum arată grupele

Achiziție de marcă pentru CSM Galați: Patricia Vizitiu a semnat cu formația dunăreană

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  02 Iulie 2020, 21:46

O sa castige Abbingh dar ar merita Viahireva

Vezi toate comentariile (1)
Comentează