SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - PORTO 32-27

Clasă mondială » Cine e vedeta lui Dinamo care a strălucit în ultimul meci din Champions League

Ali Zein a marcat 10 goluri, aproape o treime din totalul alb-roșiilor / FOTO Cristi Preda +15   FOTO
Ali Zein a marcat 10 goluri, aproape o treime din totalul alb-roșiilor / FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 14:25 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 14:58

Dinamo a câștigat cu 32-27 în fața lui FC Porto în etapa a 4 din Liga Campionilor la handbal masculin și este pe locul 5 în grupa A, cu 3 puncte

Într-o atmosferă superbă creată de peste 4.000 de fani în Sala Polivalentă bucureșteană, Dinamo a făcut miercuri seară cel mai bun meci de până acum, iar egipteanul Ali Zein, cu cele 10 goluri marcate și-a redemonstrat clasa mondială.

Toată lumea a fost fericită la Dinamo

Dinamo avea neapărat nevoie de victorie în meciul cu Porto pentru a rămâne la mâna sa în lupta pentru calificarea în play off-ul pentru sferturile de finală. Ca să atingă acest deziderat s-au mobilizat și suporterii, care în frunte cu ultrașii dinamoviști au creat o atmosferă fantastică pentru alb-roșii și uneori sufocantă pentru adversari.

Remaniată la linia de 9 metri față de sezonul trecut, Porto a dat senzația că poate ține ritmul, dar acest lucru s-a întâmplat doar în prima repriză, închisă de Dinamo cu 13-12. 

În partea a doua a întâlnirii, antrenorul Xavi Pascual a schimbat sistemul în apărare, Sorhaindo și Militaru alături de apărătorii intermediari au tins spre perfecțiune, iar portarul Saeid Heidarirad a ieșit la rampă cu cele 8 parade, exact când echipa a avut nevoie de inspirația sa.

În atac, Ali Zein și Kukici au avut deseori momente de strălucire și cu cele 16 goluri marcate împreună au ajutat-o pe Dinamo să câștige cu 32-27. „Sunt foarte fericit. A fost o atmosferă incredibilă pentru noi. Le sunt recunoscător fanilor. Au fost fantastici”, a spus după partidă cel mai titrat jucător dinamovist, francezul Cedric Sorhaindo.

+11 FOTO

Om în plus pentru Dinamo

Campioana României și-a crescut nivelul în cele 4 etape din Liga Campionilor, reușind printr-un joc elaborat să marcheze de pe extreme 5 goluri, două Negru și trei Akimenko. Singura problemă nerezolvată momentan de campioană este eficiența jocului cu pivotul, post de pe care Shebib a înscris de două ori, dar atât el, cât mai ales bielorosul Bohan au pierdut prea multe oportunități de a fructifica pasele colegilor.

În rest, Dinamo a impresionat prin siguranța jocului pozițional, unde coordonatorul sârb Lazar Kukici, inteligent și cu pase geniale, a creat panică de fiecare dată printre uriașii apărători ai lui Porto. La linia de 9 metri Gurbindo și-a arătat știința jocului, iar Ali Zein și Kuduz au ajutat echipa enorm prin modul de rezolvare a unor faze care par imposibile și prin faptul că își asumă răspunderea de fiecare dată.

Tot la linia de 9 metri mai rămâne ca tânărul ceh Kasparek, care a marcat o singură dată din 7 aruncări, să fie constant și să se acomodeze mai repede cu noua sa formație. Doar atunci campioana României va deveni cu adevărat o echipă completă, de temut pentru orice adversar, cel puțin pe teren propriu, pentru că Dinamo are cu adevărat al 8-lea jucător în fanii săi, jucând astfel la București tot timpul cu om în plus.

Xavi Pascual: „Cu această galerie cred că putem încerca să câștigăm toate meciurile de acasă”

„A fost magnific, echipa a jucat bine, pentru că atmosfera a ajutat mai mult ca altă dată. Cu această galerie cred că putem încerca să câștigăm toate meciurile de acasă”, a conchis pentru Gazeta Sporturilor antrenorul dinamovist Xavi Pascual. 

Următorul meci va fi tot acasă, contra celor de la PSG, pe 26 octombrie, competițiile europene de club luând o pauză la masculin pentru că vin acțiuni ale echipelor naționale

10 goluridin 13 aruncări a marcat Ali Zein

100%a fost procentajul lui Akimenko, care a marcat 4 goluri din 4 aruncări

Clasament grupa A

1. Veszprem6
2. PSG4
3. Magdeburg4
4. Wisla4
5. Dinamo3
6.  GOG 3
7. Zagreb2
8. Porto0

VIIDEO David Popovici, spectacol în tribune la Dinamo - Porto

Citește și alte știri din handbal:

VIDEO + FOTO David Popovici, spectacol în tribune la Dinamo - Porto » S-a ridicat în picioare și a început să cânte alături de ultrași

EXCLUSIV / VIDEO Narcisa Lecușanu, despre metodele lui Gheorghe Tadici: „Spunea despre anumite colege: «vezi, tu miroși, că cineva nu te suportă, că ai părul negru și cealaltă îl are blond»”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează