SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UCRAINA 26-26

Continuă drumul spre Mondiale! România a remizat cu Ucraina și își îndeplinește obiectivul, dar acum vine greul

Articol de - Publicat sambata, 13 ianuarie 2018 20:50

România s-a calificat în play-off-ul Campionatului Mondial de anul viitor după un meci de infarct cu Ucraina, terminat la egalitate, scor 26-26.

România a tremurat serios pentru calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial de anul viitor, care va avea loc în Germania și Danemarca. "Tricolorii" aveau nevoie de cel puțin un egal pentru a nu mai aștepta victoria Italiei în fața Insulelor Feroe în grupa de calificare de la Bolzano.

Și egalul a venit în ultimele secunde, Ramba, interul stânga, egalând cu 40 de secunde înainte de final. La ultimul atac ucrainenii nu au mai reușit nimic și românii au putut face hora bucuriei, la mijlocul terenului, celebrând cu cei 300 de români veniți din Italia să-i încurajeze

Meciul cu Italia i-a costat

Surprinzător, Italia a învins Ucraina, 29-28 în meciul doi, disputat sâmbătă. Rezultatul îi obliga pe ucraineni să câștige în fața României la cel puțin 6 goluri diferență pentru o calificare directă, sau un succes normal, dar condiționat de un pas ratat al Italiei în fața Insulelor Feroe.

Ucraina a început excelent meciul cu România.

Românii nu s-au regăsit în primele 20 de minute, iar adversara avea 5 goluri pe tabelă: 11-6, apoi 12-7. Greșelile din atac le-au permis oponenților să plece vijelios pe contraatac și să înscrie goluri ușoare. Cum-necum, în ciuda jocului prost, România a revenit până la pauză la 11-14.

Furtuna din vestiar

Țipetele spaniolului Xavier Pascual, la pauza partidei, se puteau auzi de la câțiva metri buni. Antrenorul Barcelonei a încercat parcă să-i trezească pe români. Și în mare parte a reușit. A schimbat sistemul defensiv, nu s-a mai apărat foarte avansat și l-a trimis pe interul stânga pe Ramba. O schimbare inspirată care a revigorat jocul "tricolorilor".

România a egalat la 14, dar chinul pentru calificare continua. Demis Grigoraș, cel mai bun om al României, dar și portarul Mihai Popescu au dus România chiar în avantaj: 17-16 și 18-17. Au fost singurele dăți când am fost însă în față!
Ucraina a revenit, s-a distanțat chiar la două goluri în minutul 58. Nu a știut însă să profite, iar de la 24-26, Sadoveac și Ramba au adus bucuria în rândul "tricolorilor"! 

clipboard01

Rezultate România
34-24 cu Italia
28-20 cu Insulele Feroe
26-26 cu Ucraina

Acum vine greul!

Pentru a ajunge la turneul final, România va mai avea de înfruntat încă un adversar, dar de alt nivel. Va fi o echipă care participă în aceste zile la Campionatul European din Croația, una dintre Austria, Belarus, Croația, Cehia, Spania, Ungaria, Islanda, Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Slovenia, Serbia sau Suedia. Dintre echipele enumerate, cel mai bine clasată la Euro 2018 se va califica direct la Mondiale.

Celelalte 12 vor intra în prima urnă la tragerea la sorți pentru meciurile din play-off-ul CM 2019. Alte 6 echipe care joacă în prima rundă a calificărilor, între care și România, se vor afla în urna outsiderelor. Tragerea la sorți din 28 ianuarie va scoate la iveală 9 meciuri, câștigătoarele acestor "duble" urmând să ajungă la turneul final. 

România 26
Grigoraș 10, Sadoveac 4, Ramba 4, Negru 2, Soare 2, Racoțea 1, Ad. Rotaru 1, Onyejekwe 1, Csepreghi 1. Antrenor: Xavier Pascual

Ucraina 26

Denisov 6, Onofrienko 4, Horiba 4, Kozakevici 3, Șevelev 3, Kubatko 2, Jukov 2, Poltorațki 2. Antrenor: Oleksandr Dudko

"Bucuriile nu vin așa ușor, tot timpul trebuie să avem emoții. E ok, ne-am îndeplinit obiectivul și așteptăm vara. Sunt echipe la Campionatul European cu care putem avea șanse. Pot veni echipe ca Serbia, Cehia, Muntenegru. Avem 6 luni de pregătire, am mai putea spera la progres. Avem 6 luni de liniște", a declarat Alexandru Dedu, președintele FR Handbal, la TV Digi Sport.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
mioriticul
mioriticul  •  14 Ianuarie 2018, 11:37
Postat de Adrian Nistor pe 14 Ianuarie 2018, 08:49

Din pacate in toate sporturile suntem nimeni pe lume.Si nu doar in sport ! In toate domeniile -economic,social ,cultural ,educatie suntem pe locuri codase. Cred ca la intrigi,dezbinare,tradare suntem in topul natiunilor.Nu ne mai vindecam in veci!

Ehheeei, suntem buni la ambalaje pentru pesti si-i multumim din inima tovarasului 0vi ca vom ramine in continuare meseriasi la acest capitol

fibra
fibra  •  14 Ianuarie 2018, 09:34

Handbal se joaca la Campionatul European.

344018929370831
Adrian Nistor  •  14 Ianuarie 2018, 08:49
Postat de luc11 pe 13 Ianuarie 2018, 22:04

Ce-am fost si ce-am ajuns....

Din pacate in toate sporturile suntem nimeni pe lume.Si nu doar in sport ! In toate domeniile -economic,social ,cultural ,educatie suntem pe locuri codase. Cred ca la intrigi,dezbinare,tradare suntem in topul natiunilor.Nu ne mai vindecam in veci!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează