SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

Corespondență din Germania » Centrul "naționalei" de handbal surprinde: "Cu Angola e cel mai greu meci"

Zamfirescu, lângă Martin Ambros // FOTO: Marius Ionescu
Zamfirescu, lângă Martin Ambros // FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2017 09:42

România a câștigat meciul cu Spania, din grupele Campionatului Mondial de Handbal feminin, 19-17, și s-a calificat matematic în optimile  turneului din Germania.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în  handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

Mădălina Zamfirescu descrie victoria cu Spania și spune că echipa României nu abdică de la planul ei: "următorul meci e cel mai important!"

Mădălina Zamfirescu a prins pe teren, la meciul cu Spania, 3 minute și 23 de secunde. Au fost însă exact minutele de final. Trimisă în teren doar pe faza de apărare, centrul de la Debrecen a tras cu dinții pentru ca echipa ei să nu piardă. La final, s-a prins în horă alături de coechipiere și a celebrat alături de fanii din tribune.

- Mădălina, o nouă poveste de vis la echipa națională. Cum ați trăit-o?
- Am trăit-o la maximum. Mă bucur enorm că am putut să câștigăm acest meci, încă o dată am demonstrat că nu renunțăm. Conduse și cu două goluri, am reușit să trecem de acest prag, pe final. De altfel, fiecare meci îl trăim la maxim, dăm totul. La final ne bucurăm, dar fericirea e scurtă. Așa e programul făcut, te gândești deja la următorul meci.

- A fost exact așa cum vă așteptați să joace Spania?
- Da. Ne bazam pe apărare și a mers. Iulia a apărat și ea extraordinar. Am luat 17 goluri ceea ce e un lucru îmbucurător. Sper să meargă și în continuare lucrurile ca până acum.

- Au fost emoții mari la lovitura Cristinei Zamfir Florianu!
- Nea-m speriat și noi. A fost o lovitură urâtă, dar o să-și revină. E o luptătoare, așa cum o știți!

- Fanii din nou la înălțime.
- Nu avem cuvinte să le mai mulțumim. Meci de meci se adună în tribune să ne încurajeze. Jucăm și pentru ei, ne dau putere.

- Cu Slovenia a mers atacul, cu Spania apărarea. Dacă ne va merge și atacul și apărarea?
- Atunci probabil vom câștiga tot. (râde) Noi ne străduim, dar mai faci și greșeli, e tensiune mare. Important e să câștigi, cu apărare, cu atac. Indiferent. Dar trebuie să rămânem concentrate. Urmează cel mai greu meci, cel cu Angola. Nu ne uităm mai departe, acum e doar Angola, Angola, Angola.

A jucat toată lumea!

Deși partida cu Spania a fost extrem de echilibrată, nici una dintre echipe nereușind să se desprindă, antrenorul Ambros Martin le-a trimis în teren pe toate cele 16 jucătoare!

Unele din fete nu au prins nici măcar un minut pe teren. Denisa Dedu a intrat la un 7 metri și a stat 20 de secunde, iar Timea Tătar și Ana Maria Berbece câte un atac, prinzând 34, respectiv 35 de secunde. Tomescu a stat un minut și 5 secunde, iar Zamfirescu 3,23 minute. La polul opus, au stat cel mai mult pe teren Udriștioiu (60 minute), Neagu (59.40), Pintea (58.31), Dumanska (57.56).

3 echipe au maximum de puncte după primele trei etape la Mondiale: Norvegia, campioana mondială, Rusia, campioana olimpică, și România, bronzul Mondial

1-1 a fost scorul contraatacurilor reușite în meciul cu Spania, acest lucru arătând eficacitatea apărărilor

47% e procentul mingilor apărate de Iulia Dumanska, portarul României, care e pe locul 3 într-o companie selectă: Cleopatre Darleux (Franța, 49%) și Katrine Lunde (Norvegia, 48%)

Vezi aici detalii despre victoria superbă a României din meciul cu Spania

Rezultate

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28
România - Spania 19-17
joi - ora 19:00 România-Angola
vineri - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. România 6p, 3j 
2. Franța 4p, 3j
3. Spania 4p, 3j
4. Slovenia 4p, 3j
5. Angola 0p, 3j
6. Paraguay 0p, 3j

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mihhaii
mihhaii  •  06 Decembrie 2017, 12:12

Neagu a primit 2 minute , calculele coastre sunt de **

1457902737659532
Maya Eugenia  •  06 Decembrie 2017, 12:13

Doar ca Neagu a primit o eliminare de 2 minute,deci nu avea cum sa stea pe 59.40 de minute pe teren.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează