SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - JAPONIA 20-37

EXCLUSIV Mădălina Zamfirescu: „Mereu se aşteptă un moment rău. Asta ne e naţia! Nu se va schimba nimic" + De ce România „nu a avut un asemenea lot în ultimii 20 de ani”

Articol de - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 13:47

Mădălina Zamfirescu a avut un discurs apăsat după ce România a pierdut cu Japonia, 20-37, în ultimul meci de la Campionatul Mondial de Handbal. Jucătoarea susţine că niciodată România n-a fost la un turneu final cu un lot atât de lipsit de experienţă, dar crede că inclusiv presa „are o mare vină când aşteaptă mereu înfrângerile noastre”. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

- Mădălina, ce sentiment te încearcă la acet final de Mondial? 
- În momentul în care pierzi e greu să aduni rândurile, dar atmosfera în echipă nu s-a schimbat între noi, fetele. Am rămas mereu unite. 

- Găseşti explicaţii pentru acest parcurs slab? 
- Ar trebui să jucăm mai mult la echipele de club, de aici pleacă toată încrederea. Am fost prezente la acest turneu foarte multe jucătoare care n-au meciuri în picioare la echipele de club la care sunt. Trebuie să ne schimbăm şi atitudinea! 
 

- Locul 12 reflectă valoarea României? 
- Ca să fim realişti, şi cred că toată lumea are această putere, de a fi realistă, eu nu cred că România a mai avut un astfel de lot în ultimii 20 de ani. Aceasta e părerea mea. Nu cred că au mai fost cazuri la un turneu final în care să fie atât de multe jucătoare fără experienţă ca acum. Ştiţi cu toţi cazul Corona. Nu caut scuze, dar aceasta e realitatea. Eu sunt dezamăgită de altceva. 

- Şi anume? 
- Cu Rusia am pierdut, OK, poţi să pierzi, dar să o facem luptând, ne-am bătut cu ele 40 de minute, pe când, astăzi ne-a lipsit atitudinea în faţa Japoniei. Nu trebuie să conteze scorul. Trebuie, ca jucătoare, să ai conştiinţa curată că ai dat totul şi la final să-ţi poţi privi colegele în ochi, ceea ce astăzi chiar nu putem să facem. 

- Are şi antrenorul vină? 
- Nu ştiu câtă vină are, dar n-are cum să existe un singur vinovat. Aşa s-a întâmplat şi înainte de a veni aici, aceleaşi discuţii. Toţi avem o vină, inclusiv mass-media. Prea aşteptăm un moment rău ca să spunem «Uite, am avut dreptate». Aceasta ne e naţia, din păcate. Nu ne vom schimba niciodată! Mereu spunem «Lasă că merge şi aşa». Cel care acuză ar fi bine ca prima dată să se uite la el, apoi să vorbească despre alţii. 

VEZI ȘI: 

Cristina Neagu, EXCLUSIV după România-Japonia 20-37: „Nu am cuvinte. Colegele trebuie să înțeleagă nivelul, că nu e Liga Națională” + Următorul obiectiv major: „E ultima mea șansă!” 

Patricia Vizitiu, dură după CM de handbal: „Când Tomas Ryde a adus medalie a fost bun?” + „Când e greu, doar apropiații sunt lângă noi. Așa e în România!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
hmmmm
hmmmm  •  11 Decembrie 2019, 14:41

Adevarul ca prestatia a fost dezamagitoare de aceasta data, dar cand au avut succes toti le-am laudat. Cred ca ar trebui sa cautam solutii sa crestem iar jucatoare, nu sa le jignim.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  11 Decembrie 2019, 14:32

Să vină Pera antrenor la națională așa cum trage sforile GSP. Și să îl vedem atunci cum rezolvă el problema celei mai bun e apărătoare din România, după cum spunea Ryde, sportiva Zamfirescu. El cum a o să o bage la națională când la el la echipă, la Vâlcea preferă în locul ei o străină!

ceaiuri
ceaiuri  •  11 Decembrie 2019, 14:31

hai sa invatam sa ne aparam si apoi dam si interviuri..va complaceti sa fiti rezervele jucatoarelor straine in campionat si acum nu stiti pe cine sa scoateti tap ispasitor(ibericul de asta a plecat mai la..rasarit,a obeservat ca nu are pe cine miza aici,pe cand la noua echipa bate tot,deci nu avem jucatoare..nu avem rezultate)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează