SPORTURI  »  HANDBAL  »  SERBIA-ROMÂNIA 26-32

Corespondență din Serbia » Danemarca, venim! » Handbalistele la un pas de Mondiale și la doi de Rio după 32-26 cu Serbia

Patricia Vizitiu a revenit la echipa națională după o pauză de 4 ani
Patricia Vizitiu a revenit la echipa națională după o pauză de 4 ani

Articol de - Publicat duminica, 07 iunie 2015 00:00

România a învins categoric, aseară, Serbia la Kraljevo şi este sigură de calificarea la Mondiale. Victoria a fost umbrită de accidentarea gravă a portarului Paula Ungureanu, care este suspectă de ruptură de ligamente la genunchiul drept.

România este singura naţională din lume care a fost prezentă la toate ediţiile Campionatelor Mondiale de pînă acum. Şi mai mult ca sigur că recordul va fi păstrat şi după succesul de aseară, din Serbia.

Returul din 13 iunie, de la Cluj, se anunţă a fi o simplă formalitate, deşi jucătoarele nu se consideră calificate la turneul final din decembrie, din Danemarca.

Joc excelent cu extremele şi pivotul

Vicecampioana lumii, Serbia nu s-a bazat la partida de aseară pe cele mai bune cinci jucătoare ale sale. Lekici, Tomasevici, Cvijici, Erici şi Damnjanovici nu au putut fi înlocuite de tinerele Risovici, Rajovici, Petrovici, Kacarevici sau Radoslavjevici. România a măturat cu adversara în partida de la Kraljevo, acolo unde 2.000 de spectatori au aplaudat sportiv, la final, o victorie clară, fără emoţii.

Cu Neagu la timonă, cu Paula Ungureanu incredibilă din nou, între buturi, româncele au strălucit pe contraatac, dar şi în atacurile poziţionale cu extremele. Nechita şi Elisei şi-au atins mai mereu ţinta. Revenirea Oanei Manea s-a văzut şi ea în jocul României, la fel cum un plus remarcabil l-au adus şi Geiger şi Vizitiu, interii dreapta, care nu mai fuseseră la echipa naţională de trei ani!

Victorie la debut

"Mă bucură victoria României. Jocul a fost unul bun, sînt mulţumit, dar am făcut şi destule greşeli. Nu trebuie să ne considerăm calificaţi, mai avem 60 de minute la Cluj, dar pot spune că am făcut un pas mare spre Campionatul Mondial", a declarat antrenorul Tomas Ryde. Suedezul a stat pentru prima dată pe banca tehnică a naţionalei, la un meci oficial. "A avut emoţii, l-am văzut că e precipitat. Dar a încercat să nu ne transmită din tensiunea sa", au spus jucătoarele la final.

Românii i-au dominat pe sîrbi

250 de români au venit ieri la meciul de la Kraljevo pentru a le susţine pe "tricolore". Patru autocare, dar şi alte microbuze şi autoturisme din întreaga ţară au făcut deplasarea pînă în Serbia. Românii au dominat, de altfel, fondul sonor în "Ribnica Hall", jucătoarele fiind încîntate de susţinere. "Le mulţumim, au fost într-adevăr fantastici. Cînd ai astfel de fani în spate, care te încurajează tot timpul, nu ai cum să nu cîştigi", a declarat la final Cristina Neagu.

Rămînem în cărți pentru Rio!

România și-a acontat biletele pentru Campionatul Mondial din Danemarca, din luna decembrie. Era singura şansă ca naționala să rămînă în cursa pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, acolo unde merg 12 echipe. Pentru acest lucru însă, naționala lui Tomas Ryde trebuie să ocupe un loc cît mai bun la Mondiale. Campioana mondială se va califica direct. Apoi, primele șapte clasate  vor participa la trei turnee de calificare. În funcție de echipele care vor intra între cele 7, numărul va putea crește sau scădea!

Serbia 26
Zivkovici 5, Radojevici 5, Liscevici 4, Krpez 3, Georgijev 2, Stoiljkovici 2, Petrovici 2, Rajovici 1, Bandelier 1, Nikolici 1. Antrenor: Sasa Boskovici

România 32
Neagu 11, Nechita 5, Elisei 5, Manea 4, Geiger 4, Brădeanu 1, Preda-Mihalschi1, Vizitiu 1. Antrenor: Tomas Ryde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ceaiuri
ceaiuri  •  07 Iunie 2015, 16:24

victorie importanta(pacat de accidentarea lui paula)inceput cu dreptul si pt suedez dar...sa nu uitam serbia a jucat fara cele mai bune jucatoare(infrangera cu muntenegru de la ult european unde cateva jucatoare au fost "banuite"ca nu au depus totul pe teren a facut ca ultimile doua meciuri sa rep si 2 infrangeri acele jucatoare prinzand putine minute in echipa..rezultatul serbia a plecat f repede acasa...jucatoarele au conditionat venirea la lot numai daca sunt demisi antrenorii si cum sarbii nu uita...am beneficiat noi

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  07 Iunie 2015, 12:56

Vicecampioana lumii, Serbia nu s-a bazat la partida de aseară pe cele mai bune cinci jucătoare ale sale. Lekici, Tomasevici, Cvijici, Erici şi Damnjanovici nu au putut fi înlocuite de tinerele Risovici, Rajovici, Petrovici, Kacarevici sau Radoslavjevici. //// dixit all.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Iunie 2015, 12:12
Postat de tardelli pe 07 Iunie 2015, 10:41

Cine stie de ce nu au jucat cele 5 sarboaice foarte bune?!! Doar nu or fi chiar toate accidentate... Daca ne trezim cu ele pe teren la retur?!! Dupa un astfel de meci inca nu-mi dau seama daca Romania e o super echipa sau doar Serbia a fost aseara o umbra de echipa..

Neintelegeri cu antrenorul. Nu cred ca scandalul va fi aplanat intr-o saptamana dar oricum Serbia nu mai e la nivelul de acum 2-3 ani. La europenele din decembrie din Croatia desi au jucat si cele vedetele echipei (mai putin Erici) au terminat grupa pe ultimul loc, cu 3 infrangeri din 3 meciuri. Chiar si cu prezenta vedetelor Serbia nu poate intoarce decat in cazul unei catastrofe pentru fetele noastre rezultatul din tur. Insa e nevoie de o abordare responsabila.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează