SPORTURI  »  HANDBAL  »  MONDIAL U20

CORESPONDENȚĂ DIN UNGARIA // VIDEO+FOTO Repriză secundă rușinoasă în fața Ungariei și România e OUT în "sferturile" Mondialului U20!

Foto: Dan Lixandru +15   FOTO
Foto: Dan Lixandru

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 16:46

România a părăsit azi Campionatului Mondial de handbal feminin U20. "Tricolorele" au pierdut în fața Ungariei, 26-31, la finalul unei partide în care s-au aflat în avantaj la pauză, 17-14. Repriza a doua a fost una de coșmar pentru "tricolore". 

”Tricolorele” au condus cu 17-14 la pauză, după o prestație senzațională, dar în partea a doua nu au rezistat presiunii și au ratat calificarea în semifinale.

În "Fonix Arena" din Debrecen, în fața a 4.000 de suporteri maghiari, "tricolorelor" nu le-au tremurat picioarele la disputa cu Ungaria, din sferturile de finală ale Mondialului de tineret.

Româncele s-au ținut tare și s-au luat la trântă cu gazdele, chiar dacă au fost mereu dezavantajate de deciziile acelorași arbitri "papuași" din Uruguay, care au fluierat și disputa cu Danemarca! În minutul 15, România avea deja trei eliminări de două minute, pe când maghiarele abia dacă primiseră două cartonașe galbene.

S-a făcut liniște

După 6-6, Ungaria s-a desprins pe baza jocului în viteză și a pus patru lungimi diferență pe tabelă: 10-6, exact la jumătatea reprizei. Maghiarele au crezut însă prea repede că jocul e rezolvat, iar româncele s-au trezit. Linia de 9 metri a funcționat ireproșabil, iar trioul Târcă-Tecar-Petruș a marcat prin fiecare câte 5 goluri în prima repriză. Cu un parțial de 11-4, România a intrat la cabine la 17-14, într-o sală din Debrecen care devenise extrem de tăcută!

10 minute de rezistență

În partea a doua însă, româncele au venit mult prea încrezătoare de la vestiare, iar gazdele au jucat, parcă, cu o și mai mare determinare. Au egalat imediat și au preluat chiar conducerea, 18-17, după patru goluri înscrise consecutiv!

România nu a mai rezistat decât 10 minute, stând în apropierea adversarului. Cu trecerea timpului, unguroaicele au zburdat parcă pe teren în fața unei echipe a României care s-a stins ușor, fără să mai poată din punct de vedere fizic. Au luat-o la țintă pe Boglarka Bino, portarul de rezervă al Ungariei, care a făcut o a doua repriză senzațională, având un procentaj de 48%!

Atacurile pe repunere rapidă ale gazdelor s-au încheiat mai mereu cu gol, România având mari probleme pe repliere, mai ales pe extrema stânga și pe centru. Degeaba a încercat Tadici soluții în faza defensivă, apărarea României nu a făcut față ofensivei gazdelor. S-a terminat 31-26, o înfrângere care duce țara gazdă în semifinale, iar România rămâne să lupte doar pentru locurile 5-8.

Următorul joc al "tricolorelor" va fi vineri, contra învinsei din disputa Danemarca-Coreea de Sud, încheiată aseară, târziu

FINAL » România - Ungaria 26-31

Final de meci. România e învinsă cu 26-31 și părăsește Mondialul U20 în sferturi
min.59: Degringoladă totală în jocul României. Elevele lui Tadici sunt conduse cu 5 goluri, iar calificarea e pierdută.
min.53:
Maghiarele pun stăpânire pe partidă și se distanțează la 6 goluri! 
min.49: Ungaria se distanțează din nou la 4 goluri pe tabelă. "Tricolorele" sunt de nerecunoscut în repriza secundă
min.46: "Tricolorele" atacă insistent și reduc din diferență, apoi se apără bine și blochează un atac furtunos al Ungariei
min.41: Se joacă pe contre în repriza secundă. Cele două naționale marchează la fiecare atac, iar scorul e egal acum, 19-19
min.38: Din păcate, Ungaria trece din nou în avantaj, profitând de startul modest al elevelor lui Gheorghe Tadici
min.37: A început repriza secundă, iar unguroaicele încep incendiar și reușesc sp egaleze
Tabela electronică de la Debrecen s-a defectat, iar scorul va fi ținut manual din acest moment!
PAUZĂ în confruntarea dintre România și Ungaria. "Triclorele" sunt în avantaj, 17-14, după ce au început dificil partida, după ce la începutul partidei au fost conduse chiar și la 4 goluri diferență
min.26: Revenire spectaculoasă a României, care are acum 3 goluri avantaj. Selecționata lui Tadici joacă superb!
min.24: România joacă extraordinar și preia conducerea, moment în care selecționerul Ungariei solicită un time-out
min.22: GOL România, vine egalarea! Andreea Tecar înscrie și restabilește egalitatea. 12-12, cu 8 minute înainte de pauză
min.20: Revitalizată după un time-out al lui Gheorghe Tadici, naționala României joacă foarte bine în aceste momente și se apropie la un singur gol de Ungaria
min.17: Româncele pedepsesc câteva momente de relaxare ale naționalei Ungariei și se apropie din nou la 2 goluri
min.14: Ungaria se distanțează din nou pe tabelă, româncele fiind conduse acum cu 6-9
min.11: Româncele revin în joc și egalează după ce Simona Tîrcă a executat perfect o lovitură de la 7 metri
min.9: Treptat, maghiarele au început să pună stăpânire pe meci și conduc acum la două goluri diferență
min.5: Început echilibrat de meci, cele două echipe se află la egalitate, 3-3

ROMÂNIA LA CM DE TINERET, FEMININ

Din cele 21 de ediții de Campionat Mondial de tineret, la feminin, România a participat până acum la 13, cea din Ungaria fiind a 14-a. De-a lungul vremii, "tricolorele" se mândresc cu două titluri mondiale obținute în 1995 și 1999, dar și alte trei medalii de bronz în 1977 (prima ediție), 1997 și 2016.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
alfabetta
alfabetta  •  14 Iulie 2018, 00:41

*** Ceasul sa stricat si mai rau cu Danemarca

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

522726647880346
Dacia Romana  •  13 Iulie 2018, 11:44
Postat de Adrian Nistor pe 11 Iulie 2018, 19:40

din pacate acesta este tineretul roman ! rusinos. lipsa de vointa si patriotism . priviti la fapturile din usr si aveti imaginea viitorului pe plaiuri mioritice! ...

Nistore,esti total pararel cu sportul si cu handbalul!

maxp
maxp  •  11 Iulie 2018, 22:14
Postat de anne1970_ar pe 11 Iulie 2018, 21:41

Antrenorul de avarie, Tadici, ce performante are ?

Absolut niciuna. Adica exact atat cat intelegi tu din handbdal.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează