SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UNGARIA 26-31

Corespondență GSP din Ungaria » Gheorghe Tadici iese la atac după înfrângerea cu Ungaria: "Tertipurile astea mergeau acum 20 de ani"

Articol de - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 20:37

Selecționerul naționalei de handbal feminin U20, Gheorghe Tadici, a vorbit la "cald" după eliminarea din "sferturi" de la Mondial în fața țării gazdă, Ungaria, 26-31. El  a acuzat tertipuri cu tabela de marcaj și a scos din nou în evidență lipsa meciurilor din Liga Națională pentru reprezentantele "naționalei" de tineret. 

În repriza a doua, imediat după pauză, organizatorii au anunțat că tabela de joc nu mai funcționează și că se ma merge pe tabelă manuală, de la masa oficială.

Antrenorul Gheorghe Tadici a punctat imediat. "Tertipuri din astea că se strică tabela, mergeau acum 10-20 de ani! Imediat cu au trecut în avantaj, deodată s-a făcut tabela. E și asta o formă, jucătoarele nu pot să se controleze, nu știu exact scorul, minutul, cât mai au de jucat în inferioritate sau superioritate.

Dar nu asta a fost cauza pentru care noi am pierdut", a declarat Tadici. Tabela a fost reparată după 13 minute din partea a doua, atunci când Ungaria conducea cu 21-20. 

"Unguroaicele joacă în Liga Campionilor, ale noastre nici în Liga Națională!"

România a pierdut clar în fața Ungariei, în "sferturi", o partidă în care a contat doar o repriză. La finalul meciului, selecționerul Gheorghe Tadici a încercat să tragă niște concluzii. "Eliminările din primele 15 minute, la Petruș și Popescu, au fost complet gratuite. În schimb, la noi în atac, trageri și împingeri clare au fost trecute cu vederea. Dar ne așteptam la așa ceva, jucam cu echipa gazdă. De aici și problemele cu schimbările atac-apărare", a punctat Tadici.

Tadici crede că diferența s-a făcut între experiența jucătoarelor din cele două echipe. "Maghiarele au cinci handbaliste care joacă meci de meci în liga lor, titulare. Vreo trei, cele de la Ferencvaros, au meciuri în Liga Campionilor. Ale noastre une joacă? Nici în Liga Națională! Și atunci ne întrebăm de ce nouă ne tremură mingea în mână, nu ne asumăm aruncări în momente cheie?", a întrebat selecționerul.

Tehnicianul vrea să scoată maximum de la acest Campionat Mondial și vrea să ducă echipa pe locul 5. "Cu lotul redus numeri pe care-l avem, cu problemele existente, încercăm să câștigăm următoarele două dispute. Ar fi o infuzie de moral petru această generație, care, cu riscul de a supăra multă lume, mai are mult de muncă până să ajungă la nivelul handbalului european de top, sus în vârf".

INTERVIU CU CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE ÎN MECIUL DE AZI

Andreea Tecar a fost cea mai bună jucătoare a României în partida cu Ungaria, încheiată 26-31, interul dreapta înscriind de 7 ori. 

Un braț stâng la care România visează de mult timp ar putea veni de la Andreea Tecar, interul dreapta de la Minaur Baia Mare, care a făcut miercuri un meci mare la Mondialul din Ungaria. Tecar a jucat 46 de minute și a marcat de 7 ori, având un procentaj de 58 la sută.

- Andreea, după o repriză extraordinară, a urmat una mai puțin reușită. Ce s-a întâmplat?
- Am intrat puțin mai relaxate, iar ele s-au montat. Și-au dat seama că au în fața o echipă puternică. Au jucat mai bine în partea a doua.

- Eliminările încasate au dezorganizat oarecum apărarea României?
- Schimbările noastre atac-apărare au fost cam lente. Ele au și cerșit mereu eliminări de două minute, unele chiar nu au fost. Era de așteptat însă, că doar au jucat acasă.

- Tu ai avut o evoluție foarte bună, ai macat mult...
- M-am simțit de la început în dispoziție, am jucat bine, zic eu, dar păcat că am pierdut acest meci. Cred că dacă eram un pic mai concentrate și mai rele în faza de apărare, Ungaria era de bătut!

- Ați cedat și din punct de vedere fizic?
- Eu nu am simit asta, doar că am cedat prea repede să mai luptăm. Am mers lent, cu atacuri lungi, în loc să facem și noi repuneri rapide. Acum nu ne rămâne decât să luptăm pentru locul 5, să terminăm cât mai sus. 

VIDEO Corespondență GSP din Ungaria » Repriză secundă rușinoasă în fața Ungariei și România e OUT în "sferturile" Mondialului U20!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
maxp
maxp  •  12 Iulie 2018, 17:07
Postat de Petre Stoian pe 12 Iulie 2018, 16:29

Chestia cu valoarea mare a jucatoarelor maghiare nu e reala; Valoric am fost peste ele la linia de 9 metri,la portar in prima repriza chiar si la extreme si pivot; Unguroaicele au inscris doar vreo 4-5 goluri de la 9 metri cu mult noroc; faptul ca nu s-au mai repliat jucatoarele noatre in repriza a doua iar extremele au iesit din joc le-a facut pe unguroaice sa inscrie vreo 10 goluri fara efort; era un joc de cistigat

El cred ca s-a referit la experienta anterioara a jucatoarelor maghiare, nu la meciul in sine. Si inclin sa-i dau dreptate, desi nu sunt foarte informat. Adica nu stiu cat joaca maghiarele la ele in campionat, dar stiu ca ale noastre nu prea joaca.

844831225687843
Petre Stoian  •  12 Iulie 2018, 16:29

Chestia cu valoarea mare a jucatoarelor maghiare nu e reala; Valoric am fost peste ele la linia de 9 metri,la portar in prima repriza chiar si la extreme si pivot; Unguroaicele au inscris doar vreo 4-5 goluri de la 9 metri cu mult noroc; faptul ca nu s-au mai repliat jucatoarele noatre in repriza a doua iar extremele au iesit din joc le-a facut pe unguroaice sa inscrie vreo 10 goluri fara efort; era un joc de cistigat

adicn
adicn  •  12 Iulie 2018, 08:59
Postat de alenb pe 11 Iulie 2018, 21:55

Ridicol personaj, de parca tabele nu era stricata pt ambele echipe, aveau unguroaicele tabela lor personala.

Era stricată, dar are total alt impact asupra echipelor. Una vede că are avantaj, zice hai că putem, cealaltă vede că e condusă, scorul văzut pe tabelă le poate face să dezarmeze. Nu cred că zice greșit ce zice...altfel, da, după cum spune cineva mai sus, omul e cam depășit de vremuri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează