SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU PREOLIMPIC

Coronavirusul dă peste cap calculele României! Noi schimbări în grupa de la Turneul Preolimpic

Articol de GSP - Publicat marti, 04 februarie 2020 17:38

România nu va mai juca împotriva Kazahstanului la Turneul Preolimpic din Muntenegru. Locul va fi luat cel mai probabil de naționala din Hong Kong, anunță FRH.

  • Turneul Preolimpic va avea loc între 20 și 23 martie în Muntenegru. Adversarele „tricolorelor” vor fi naționalele din Muntenegru, Norvegia și o echipă din Asia ce urmează a fi anunțată.

Federația Română de Handbal a anunțat astăzi modificarea grupei. Configurația este dată peste cap de amenințarea corosavirusului. China nu va mai putea face deplasarea în Ungaria, pentru a participa în grupa ei preliminară. Locul îi va fi luat de Kazahstan, următoarea clasată în ierarhia handbalului astiatic.

Ultimul loc din grupa României rămâne din nou liber. În prima fază, alături de Muntenegru și Norvegia fusese repartizată naționala din Coreea de Nord. Din cauza situației politice, nord-coreencele au fost substituite cu kazahele. Acum, Federația Internațională e obligată să facă o nouă ajustare. Un anunț oficial urmează să fie făcut în zilele următoare. 

Vezi și: 

Cu cine va juca România la Turneul Preolimpic: IHF a numit înlocuitoarea Coreei de Nord

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
vlad007
vlad007  •  05 Februarie 2020, 00:02

Meciul cheie va fi Muntenegru - Romania, dar sa nu uitam si de Norvegia care poate ajuta gazdele sa abordeze lupta cu tricolorele cu mai multa incredere. Oricum ne-au batut la Mondiale. Sa vedem cum va fi si cu antrenorul CSM Bucuresti care are contract cu federatia din Muntenegru. Normal ar fi sa ne calificam, dar va fi mai greu decat credem.

180190845824463
Mihnea Iorga  •  04 Februarie 2020, 21:44
Postat de bazinga pe 04 Februarie 2020, 19:31

HONG KONG,adica foarte ""departe"" de China....nu-i asa?

Gresit, e chiar China, Hong Kong nu e stat independent :)) Are doar regim de administrare special. Nu e caz singular in sport, la fel si in Europa vedem la fotbal Scotia, Irlanda de Nord,Tara Galilor, etc concurand sub steag propriu.

bazinga
bazinga  •  04 Februarie 2020, 19:31

HONG KONG,adica foarte ""departe"" de China....nu-i asa?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close