SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU VÂLCEA

Craiova câștigă tot la Vâlcea » Se anunță un sezon de foc

FOTO: Facebook HCM Râmnicu Vâlcea
FOTO: Facebook HCM Râmnicu Vâlcea

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 august 2017 15:03

SCM Craiova a câștigat la pas toate cele trei partide susținute în cadrul turneului de la Rm. Vâlcea la care au mai participat HCM Rm. Vâlcea, HC Zalău și Măgura Cisnădie. Oltencele au trecut cu 36-25 de Cisnădie, cu 30-20 de HC Zalău și cu 22-18 de formația gazdă.

Oltencele au trecut cu 36-25 de Cisnădie, cu 30-20 de HC Zalău și cu 22-18 de formația gazdă. Echipa pregătită de Bogdan Burcea a arătat foarte bine pentru această perioadă, apărarea fiind acum punctul fortei al formației. Noile transferuri, Nicoleta Tudor, Bobana Klicovac și Andreea Pricopi s-au integrat excelent în echipă, iar Craiova și-a arătat clar intențiile de a terina pe podiumul campionatului.

HCM Rm. Vâlcea a terminat a doua turneul, câștigând cu Cisnădie, 38-29, și cu HC Zalău, 25-24. Pentru Antrenorul Aurelian Roșca vor fi însă multe bătăi de cap, el având misiunea de a face o echipe competitivă, în condițiile în care Vâlcea a transferat pe bandă rulantă, având nu mai puțin de 10 jucătoare noi.
Măgura Cisnădie a trecut de HC Zalău, 31-24, deși vedeta echipei, campioana mondială Deonise Fachinello nu a evoluat, fiind accidentată. Și-au făcut însă debutul celelalte brazilience, Mariana Costa, Larissa Araujo, dar și sârboiaca Ivana Bozovici.

Gheorghe Tadici nu e însă îngrijorat că a ocupat ultimul loc în turneul de la Vâlcea. "Pentru noi a fost o perioadă de pregătire, nu punem accent pe rezultate. Am rulat întreg lotul de jucătoare, am stat câte 20 de minute pe teren, în fiecare meci, cu handbaliste de 17-18 ani. Asta înseamnă să crești jucătoare. Peste câțiva ani nu o să mai avem echipă națională dacă vom continua pe această linie. Vom ajunge ca la băieți, să nu mai ajungem nici la turneele finale", a declarat Gheorghe Tadici.
Tehnicianul a propus federației câteva măsuri de a ajuta handbalul românesc. "Eu am spus ca ficare echipă să joace cu o jucătoare sub 21 de ani și cu trei sub 23 de ani. Federația are însă grijă să încaseze bani din transferuri pe jucătoare străine și să ajute impresarii de jucătoare să-și umfle buzunarele", a spus Tadici.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează